Horesta

 

Arbejdsmiljø

Sikkerhed

Arbejdsmiljøorganisation

Virksomheder med under 10 medarbejdere
Virksomheder med under 10 medarbejdere skal ikke oprette en arbejdsmiljøorganisation. Men der gælder alligevel en pligt til at samarbejde om arbejdsmiljøet. Samarbejdet skal bare ikke være formaliseret gennem en arbejdsmiljøorganisation.

Virksomheder med 10-34 medarbejdere
I virksomheder med 10-34 medarbejdere skal der etableres en arbejdsmiljøorganisation i ét niveau. Det betyder, at der skal oprettes en arbejdsmiljøorganisation bestående af 1 eller flere arbejdsledere og 1 eller flere valgte arbejdsmiljørepræsentanter med arbejdsgiveren (eller en repræsentant for denne) som formand.

Arbejdsmiljøorganisationen skal både varetage det daglige arbejdsmiljøarbejde og de strategiske opgaver vedrørende sikkerhed og sundhed.


Virksomheder med 35 eller flere medarbejdere
For virksomheder med 35 eller flere medarbejdere skal arbejdsmiljøarbejdet foregå på to niveauer:
  1. Et arbejdsmiljøgruppeniveau
  2. Et arbejdsmiljøudvalgsniveau
En arbejdsmiljøgruppe består af en valgt arbejdsmiljørepræsentant og en udpeget arbejdsleder.
Et arbejdsmiljøudvalg består af arbejdsmiljørepræsentanter og arbejdslederrepræsentanter fra en eller flere arbejdsmiljøgrupper med arbejdsgiveren eller dennes repræsentant som formand. Formanden skal kunne handle på arbejdsgiverens vegne i arbejdsmiljøspørgsmål.

Det daglige arbejdsmiljøarbejde skal varetages på gruppeniveau, mens de overordnede, koordinerende og mere strategiske opgaver skal varetages af et eller flere arbejdsmiljøudvalg.

Bemærk venligst, at ovennævnte ikke er og ikke kan erstatte juridisk rådgivning. Medlemsvirksomheder anbefales at kontakte HORESTA´s juridiske afdeling for yderligere rådgivning på tlf. 35 24 80 40.


September 2017

 

login  Få et login/password >Har du glemt dit password? >

Nyhedsbrev

Tilmeld dig HORESTAs nyhedsbrev og hold dig opdateret på branchenyt, lovgivning, arbejdsret, fødevarer og miljø
Tilmeld nyhedsbrev >