Horesta

 

Holdninger

Bevillingsnævn

En seriøs og professionel vurdering af ansøgninger om bevilling til udskænkning med inddragelse af branchekyndige samt eventuelt SKAT og fødevaremyndigheder giver det bedste grundlag for udstedelse af bevillinger. Alle landets kommuner bør derfor have et bevillingsnævn med repræsentanter fra HORESTA. Ansøgere skal ved hjælp af forretningsplaner og budgetter have sandsynliggjort, at de kan skabe en omsætning, som økonomisk set hænger sammen, så der kan svares skatter og afgifter.

HORESTA mener, at det er væsentligt, at der udarbejdes såkaldte restaurationsplaner. Restaurationsplaner er generelle retningslinjer for, hvilke betingelser og forudsætninger, der som udgangspunkt skal opfyldes for, at der kan udstedes en alkoholbevilling i lokalområdet. Men udstedelse af en alkoholbevilling skal og bør hvile på en konkret vurdering af, om den enkelte ansøger opfylder lovgivningens krav. Det er således væsentligt, at de kommunale myndigheder sikrer, at det individuelle skøn ikke tilsidesættes og erstattes ”af skøn under regel”.

HORESTA støtter som udgangspunkt en forholdsvis liberal adgang til udstedelse af bevillinger, der kan styrke konkurrencen.

Mange virksomheder har i dag bevillinger, der kun rækker et eller to år frem, hvilket gør det svært at udvikle og fremtidssikre virksomheden. HORESTA mener, at professionelle og veldrevne virksomheder i højere grad bør have mulighed for at opnå længerevarende bevillinger.

Mange virksomheder oplever, at deres bevilling påvirkes af antallet af politianmeldelser for vold, narko og lign. Det burde være en selvfølge, at en restaurationsvirksomhed ikke straffes for et højt antal af anmeldelser, men derimod belønnes for sin samarbejdsvilje med politiet.


Tilbage til Mærkesager

 

login  



Få et login/password >Har du glemt dit password? >

Nyhedsbrev

Tilmeld dig HORESTAs nyhedsbrev og hold dig opdateret på branchenyt, lovgivning, arbejdsret, fødevarer og miljø
Tilmeld nyhedsbrev >

PRESSEKLIP

Ny pulje til virksomhedsrettet danskundervisning19-01-2018Københavns Madhus har fundet ny midlertidig direktør19-01-2018Førende London-restaurant varierer priserne efter travlhed19-01-2018Dansk Michelin-kok med tre stjerner: Sådan arbejder vi19-01-2018TV-koks restaurantimperium vil ikke udelukke flere lukninger19-01-2018Kæderestaurant rykker ind i jysk shoppingcenter19-01-2018Københavns første café skal have ny ejer 19-01-201830 pct. vækst i bespisningsmarkedet19-01-2018