Horesta

 

Holdninger

Sunhed og forebyggelse

Det er HORESTAs opfattelse, at viden om ernæring og kostens indflydelse på sundhed samt fødevarekendskab og kundskab om madlavning og hygiejne skal prioriteres mere i børns og unges uddannelsesforløb. Det kræver samarbejde på tværs af ministerierne. HORESTA ser frem til, at det nye madkundskabsfag i folkeskolen, hvor velsmag er prioriteret, vil styrke maddannelsen af kommende generationer. I den forbindelse vil det også være relevant at kunne tilbyde alle unge mulighed for at gennemføre et hygiejnekursus i folkeskolen.

HORESTA var initiativtager til, at Nøglehullet blev videreudviklet til Nøglehullet på Spisesteder, så det blev muligt at anprise det sundere valg for ikke-færdigpakket mad.

Det koster i dag adskillige tusinde kroner årligt for spisesteder at blive nøglehulscertificerede, hvilket hæmmer udbredelsen af en god ordning i udespisetilbuddene. En stor udbredelse af mærket vil på sigt kunne øge danskernes bevidsthed om, hvad et ernæringsrigtigt måltid er og dermed bidrage til at forbedre danskernes almene sundhed, som potentielt kan spare midler til det offentlige sundhedssystem på længere sigt. HORESTA foreslår, at der indføres gratis nøglehulsmærkning på spisesteder. 


Tilbage til Mærkesager

 

login  



Få et login/password >Har du glemt dit password? >

Nyhedsbrev

Tilmeld dig HORESTAs nyhedsbrev og hold dig opdateret på branchenyt, lovgivning, arbejdsret, fødevarer og miljø
Tilmeld nyhedsbrev >

PRESSEKLIP

Ny pulje til virksomhedsrettet danskundervisning19-01-2018Københavns Madhus har fundet ny midlertidig direktør19-01-2018Førende London-restaurant varierer priserne efter travlhed19-01-2018Dansk Michelin-kok med tre stjerner: Sådan arbejder vi19-01-2018TV-koks restaurantimperium vil ikke udelukke flere lukninger19-01-2018Kæderestaurant rykker ind i jysk shoppingcenter19-01-2018Københavns første café skal have ny ejer 19-01-201830 pct. vækst i bespisningsmarkedet19-01-2018