Horesta

 

Nyheder

De slemme madfuskere fylder mest i hovedstaden

07. dec 2017

I København kontrollerer Fødevarestyrelsen 14.969 virksomheder - heraf er de 160 på listen over brodne kar. Det svarer til 1,1 pct. I de andre fødevareregioner er andelen under det halve. I FødevareNordØst og Fødevare-SydVest, som dækker Jylland, er tallet 0,3 pct. - altså mindre end en tredjedel af København.

Jyllands-Posten fortalte tirsdag, at pizzeriaer, restauranter og kiosker, der ser stort på fødevarereglerne og gentagne gange får sanktioner for dårlig hygiejne, manglende sporbarhed og sundhedsskadelige fødevarer, fremover risikerer at blive tvangslukket i op til seks måneder.

I HORESTA er direktør Katia K. Østergaard glad for initiativet:

»Vi mener, at det er en god idé at slå hårdt ned de steder, hvor man ikke kan finde ud af at overholde reglerne. Der er tale om en lille, hård kerne på under en halv procent af alle fødevarevirksomheder. «

Hun understreger, at lukning kun bør finde sted, når der er tale om meget grove og gentagne lovovertrædelser med konsekvenser for fødevaresikkerheden.

 

Kommentarer