Horesta

 

Nyheder

Nyheder

De seneste nyheder fra HORESTA:

 

Se hvad Fødevarestyrelsens kontrolkampagner handler om i år

Branchenyt19. apr 2018

Fødevarestyrelsen gennemfører i år tre kontrolkampagner, som har betydning for restauranterhvervet.

>

Ingen bøderegn som følge af nye regler for persondata

Branchenyt18. apr 2018

Brud på de nye databeskyttelsesregler vil kun i nogle tilfælde udløse bødestraf, fortæller Datatilsynet. De vil hellere vejlede og indgå i dialog med virksomheder, der halter på sikkerheden.

>

Det kan betale sig at investere

Branchenyt16. apr 2018

Eksklusive materialer og dyre møbler har været del af en helt central strategi for Glostrup Park Hotel, fortæller hotellets direktør, Mikael Melander, som er overbevist om, at det har kunnet betale sig.

>

Regler spænder ben for udenlandsk arbejdskraft

Branchenyt13. apr 2018

Der er alt for mange hindringer for udenlandsk arbejdskraft på det danske arbejdsmarked, siger HORESTAs adm. direktør, Katia K. Østergaard, i det nye nummer af Visitor.

>

Nu kommer opgørelsen: Tager du elever nok?

Branchenyt12. apr 2018

Fra i dag modtager landets virksomheder en forskudsopgørelse, som viser, om de skal betale et merbidrag til AUB, eller om de uddanner de elever, de skal.

>

Hver anden virksomhed i branchen mangler arbejdskraft

Branchenyt12. apr 2018

Virksomhederne i hotel-, restaurant- og turisterhvervet har fortsat store udfordringer med at skaffe kvalificeret arbejdskraft.
Det viser en konjunkturanalyse, som HORESTA har gennemført blandt medlemmerne.

>

Det hele startede ved spisebordet

Branchenyt11. apr 2018

Læs i det nye nummer af VISITOR om A Hereford Beefstouw, som har netop taget endnu et vækstskridt ved at åbne sin 16. restaurant.

>

Hotellernes vækstkurve flader ud

Branchenyt10. apr 2018

Den danske hotelbranche kan glæde sig over, at det fortsat går fremad med antallet af hotelovernatninger. Men de nyeste overnatningstal viser, at vækstkurven er blevet fladere.

>

Mobilt check-in giver nye udfordringer

Branchenyt09. apr 2018

Nogle af verdens førende eksperter peger på, at nye mobilløsninger i hotelbranchen potentielt kan bringe gæsternes digitale sikkerhed i fare.

>

Få rabat på dine forsikringer

Branchenyt06. apr 2018

Mange HORESTA-medlemmer har allerede fået gevinst ud af at udnytte vores med Topdanmark.

>

HORESTA får plads i 45 bevillingsnævn

Branchenyt06. apr 2018

HORESTA har fået plads i 45 bevillingsnævn og har dermed mulighed for at præge beslutningerne om udstedelse af bevillinger i hovedparten af de kommuner, som har nedsat et nævn.

>

Nyt Visitor ligger klar på tallerknen

Branchenyt04. apr 2018

Årets tredje udgave af Visitor er brænd varm og klar til gennemlæsning. Læs blandt andet reportage fra Årets Kok og Årets Tjener 2018.

>

Hotelanmeldelser fortsætter med at vokse

Branchenyt03. apr 2018

Ifølge en ny rapport af analysevirksomheden Revinate, står de fire største gæsteanmeldelsessider for 74 pct. af alle anmeldelser.

>

HORESTA: ”Indskærpelser gør ikke virksomheder til vaneforbrydere”

Branchenyt28. mar 2018

Esben Lunde Larsen blæser til kamp mod fødevarebranchens vaneforbrydere, således at de brodne kar nu kan få karantæne fra at drive virksomhed, langt højere bøder og daglige tvangsbøder.

>

Turismen satte rekord i 2017

Branchenyt28. mar 2018

Nye tal viser, at væksten i turisterhvervet var rekordhøj i 2017. Mens der var en vækst i verdensøkonomien på 3 procent, voksede turismen med 4,6 procent.

>

Samhandels medlemmer fik 81,8 mio. kr. retur

Branchenyt27. mar 2018

2017 blev fjerde rekordår for indkøbsforeningen Samhandel. Blandt andet fik medlemmerne 81,8 mio. kroner i tilbagebetaling, hvilket er 37 procent mere end året før.

>

Gratis sundhedsordning kan forebygge skader

Branchenyt27. mar 2018

Ved at udnytte Pension Danmarks sundhedsordning kan virksomheder og medarbejdere forhindre at mindre genere udvikler sig til mere alvorlige skader og længerevarende sygefravær.

>

Norge: Airbnb pålægges at indberette skat

Branchenyt26. mar 2018

Den norske regering er parat til at sætte tommelskruerne på Airbnb for at få virksomheden til at indberette sine udlejeres indtægter til skattevæsenet.

>

HORESTA: Ingen hold i dramatisk historie om helbredstjek

Branchenyt26. mar 2018

Det har ingen hold i virkeligheden, når 3F’s Fagbladet skriver, at virksomhederne i hotel- og restauranterhvervet ser stort på kravene til helbredstjek af natarbejdere.

>

Ny formand i Region Syddanmark

Branchenyt23. mar 2018

Uffe Høeg Johansen er valgt som ny formand for HORESTAs regionsbestyrelse i Syddanmark. Ved siden af formandsposten er han direktør for Hindsgavl Slot i Middelfart.

>

Hvad betyder en strejke/lockout for din virksomhed?

Branchenyt22. mar 2018

Vi er måske kun et par uger fra en storstrejke og lockout på det offentlige arbejdsmarked. Men må gæster afbestille møder, kurser, konferencer og lignende på grund af en strejke eller lockout?

>

Hvilke byrder vil du gerne være fri for?

Branchenyt22. mar 2018

Regeringen har en ambitiøs målsætning om at lette erhvervslivets byrder med 6 mia. kr. fra 2015 og frem mod 2025. Det skal bidrage til at gøre det endnu lettere at drive virksomhed i Danmark.

>

VisitDenmark viser vej til økologiens Margueritrute

Branchenyt21. mar 2018

På VisitDenmarks hjemmeside kan du nu finde landets spisesteder med Det Økologiske Spisemærke plottet ind på danmarkskortet.

>

Stadig blot få virksomheder, der bruger Praktikpladsen.dk

Branchenyt16. mar 2018

Fra 2018 skal virksomheder kunne bevise, hvis de ikke kan få elever nok og gerne vil opnå fritagelse for merbidraget til Arbejdsgivernes Uddannelsesbidrag (AUB).

>

Bookmaker gør Fredericia-kok til Årets Kok-favorit

Branchenyt15. mar 2018

I weekenden står ti af de største kokketalenter klar til at duellere bag gryderne om titlen som Årets Kok 2018, og fem tjenere kæmper samtidig om titlen som Årets Tjener. Bookmakeren Nordicbet har fundet sine favoritter og sat odds på konkurrencerne.

>

Nyt magasin: Mød manden i spidsen for kæmpe hotelsatsning

Branchenyt14. mar 2018

Før hed det Hilton, men nu er hotelnavnet Clarion Hotel Copenhagen. Miri Sumiq er manden i spidsen for det nye hotel under Nordic Choice Hotels’ parably af hotelbrands. HORESTAs magasin Visitor har taget en snak med den nye general manager hos lufthavnshotellet.

>

HORESTA roser minister: ”Undersøgelse af bookingportaler er nødvendig”

Branchenyt09. mar 2018

HORESTA roser, at erhvervsminister Brian Mikkelsen har bedt Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen analysere konkurrencesituationen blandt hotelbookingplatforme. HORESTA mener, at myndighederne er nødt til at skride ind for at sikre, at portalerne ikke fortsætter med at misbruge deres dominans på markedet.

>

Hilton er ikke alene om at søge mod Danmark

Branchenyt09. mar 2018

Det danske hotelmarked har oplevet en overnatningsvækst på hele 36 pct. fra 2009 til 2017, og det vil flere og flere internationale kæder have del i. Senest kom det i denne uge frem at Hilton vender tilbage til Danmark i 2020 med 400 hotelværelser på Christianshavn.

>

Hotelåret starter med vækst

Branchenyt08. mar 2018

Danmarks Statistik har offentliggjort overnatningstallene for årets første måned, og de viser en vækst for hotellerne på 2,2 pct. sammenlignet med samme måned i 2017.

>

Internationale restaurantkæder strømmer til Danmark

Branchenyt08. mar 2018

Det har længe været fortalt, hvordan danske kæder som MASH, Sticks ’n’ Sushi og Joe & the Juice succesfuldt indtager udlandet, men for tiden gør den modsatte tendens sig også gældende. Udenlandske restaurantkæder strømmer nemlig til Danmark.

>

Hotelfest går uden om provinsen

Branchenyt06. mar 2018

De seneste års hotelfest med flere gæster, højere værelsespriser og stigende indtjening går uden om provinsen. Konkurrencen er nemlig benhård uden for de store byer, og masser af hoteller i de mindre provinsbyer drives med underskud.

>

HORESTA-analyse: Hotellers kommissionsudgifter fortsætter himmelflugt

Branchenyt05. mar 2018

Flere og flere gæster booker deres hotelovernatning online. Og mens nogle søger mod hotellernes egne hjemmesider, så vokser også reservationerne hos bookingportaler (OTA’er) som Expedia og Booking.com.

>

Kontrolkampagner sætter fokus på hygiejne og sous vide

Branchenyt02. mar 2018

Det er vigtigt, at personer som håndterer fødevarer, har kendskab til fødevarehygiejne og personlig hygiejne. Det sætter Fødevarestyrelsen nu fokus på med en ny kontrolkampagne.

>

Her kan du følge optakten til Årets Kok og Årets Tjener

Branchenyt28. feb 2018

Hvem yder service til den store guldmedalje i Årets Tjener 2018? Og hvilken kok udkonkurrerer de andre finalister i Årets Kok 2018? Spændingen stiger, og HORESTA varmer op til konkurrencerne, der finder sted den 18. marts i MCH Messecenter Herning.

>

Personalepolitik om sexchikane: Det kan du skrive i personalehåndbogen

Branchenyt27. feb 2018

Aldrig har sexchikane haft så stor bevågenhed, som det har været tilfældet, siden det første #Metoo blev lagt på nettet i oktober 2017. Med den store opmærksomhed er der blandt andet skabt et fornyet fokus på sexchikane på arbejdspladsen.

>

Lønændringer: Er du opmærksom på reguleringer i overenskomsten?

Branchenyt23. feb 2018

Fra den 1. marts bliver branchens overenskomster reguleret, og det betyder mere i løn til medarbejderne. Blandt andet stiger minimallønnen og en række tillæg.

>

52 elever fra nye uddannelsesforløb er praktikparate

Branchenyt23. feb 2018

52 elever er til sommer klar til at gå i praktik efter at have gennemført grundforløbene til det nye EUX-uddannelsesforløb. Her har eleverne mulighed for at kombinere en erhvervsuddannelse med en gymnasial uddannelse.

>

OL byder snart på tjenerdyst - og Dannebrog vil være repræsenteret

Branchenyt23. feb 2018

De Olympiske Lege i gastronomi har hidtil kun budt på landshold i kokkeuniformer. Når OL i 2020 skal afholdes i Stuttgart, bliver nationernes tjenerfag også repræsenteret med landshold.

>

Airbnb for hoteller: Sådan fungerer det

Branchenyt22. feb 2018

Der er skrevet meget om, hvad Airbnb tilbyder hoteller, men hvordan fungerer det egentlig? Det har mediet Mirai taget et nærmere kig på.

>

Ministre til virksomheder: ”Tal om respekt på arbejdspladsen”

Branchenyt21. feb 2018

Det er vigtigt, at alle i Danmark trygt kan gå på arbejde uden at skulle bekymre sig om at blive udsat for seksuel chikane. Sådan skriver ligestillingsminister Karen Ellemann og beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen til ledere, virksomheder og offentlige institutioner.

>

HORESTA: Michelin-stjerner har enorm betydning

Branchenyt19. feb 2018

Igen i år leverede dansk gastronomi et rekordhøjt antal Michelin-stjerner. Ved mandagens offentliggørelse blev det til tre nye stjerner og en samlet høst på 31.

>

Før Michelin: Rekordvækst i restaurantomsætning

Branchenyt19. feb 2018

Det danske restauranterhverv har øget omsætningen med 24 procent på fire år til det højeste niveau nogensinde. Det viser en ny analyse fra HORESTA.

>

Familien er i centrum på luksushotel

Branchenyt16. feb 2018

180 år har Hotel Royal ligget i hjertet af Aarhus. I dag står ægteparret Tina Olesen og Søren Dalhof for driften, og de har gjort familien til den vigtigste ingrediens i det nærvær, som de ønsker at tilføre virksomheden.

>

Sådan sparer din virksomhed penge med miljøledelse

Branchenyt14. feb 2018

Kan miljøledelse spare din virksomhed penge? Og uden en masse besvær og papirarbejde? Svaret er ’ja’, hvis man spørger HORESTAs miljøchef, som giver din virksomhed gode råd om hvordan i det nye nummer af Visitor.

>

Nye udfordringer til deltagerne i Årets Kok og Årets Tjener

Branchenyt13. feb 2018

Kan kokkedeltagerne mestre temperering af chokolade, og kan Årets Tjener-finalisterne lave juice til den store guldmedalje? Som noget helt nyt er disse udfordringer blandt disciplinerne til konkurrencerne, som finder sted i MCH Messecenter Herning den 18. marts.

>

Minister anerkender turismens flaskehalse

Branchenyt12. feb 2018

Der er brug for en akut indsats for at skaffe mere arbejdskraft til hotel-, restaurant- og turisterhvervet. Sådan lød meldingen fra Turismens Vækstråds medlemmer, da beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen fredag mødtes med rådet på Nimb Hotel i Tivoli.

>

Nyt Visitor: Rigmand og madentusiast opkøber gourmetrestauranter

Branchenyt09. feb 2018

Den tidligere medejer af Saxobank, Lars Seier Christensen, elsker en god gourmetoplevelse med tilhørende vin. Faktisk elsker han restauranterhvervet så meget, at han kan kalde sig medindehaver af flere danske toprestauranter.

>

Vækst på over 500.000 hotelovernatninger i 2017

Branchenyt07. feb 2018

Danmarks Statistik har opgjort hotelovernatningerne for 2017 og for ottende år i træk er der tale om en rekord. Faktisk voksede hotelerhvervet med flere end 500.000 overnatninger i det forgangne år.

>

HORESTA: Skatteaftale er et skridt i den rigtige retning

Branchenyt06. feb 2018

Tirsdagens skatteaftale mellem regeringen og Dansk Folkeparti vil motivere flere danskere til at tage et job, men der er brug for langt større skattelettelser, hvis væksten skal sikres fremover, mener HORESTA.

>
login  



Få et login/password >Har du glemt dit password? >

Gastronomi

Udnytter Danmark sin position som gastronomi-fyrtårn godt nok?

Resultatet af afstemningen er lige nu:
  • Ja
    13%
    4 Stemmer
  • Nej
    70%
    21 Stemmer
  • Ved ikke
    16%
    5 Stemmer

Totale antal Stemmer 30

Sociale medier

Er din virksomhed begyndt at markedsføre sig via sociale medier?

Resultatet af afstemningen er lige nu:
  • Ja
    47%
    18 Stemmer
  • Nej
    44%
    17 Stemmer
  • Ved ikke
    7%
    3 Stemmer

Totale antal Stemmer 38

Nyhedsbrev

Tilmeld dig HORESTAs nyhedsbrev og hold dig opdateret på branchenyt, lovgivning, arbejdsret, fødevarer og miljø
Tilmeld nyhedsbrev >

PRESSEKLIP

Handicappede beskyttes mod diskrimination19-04-2018Kan 3D-lyd og flydende campingvogne lokke flere turister til?19-04-2018Hotel lancerer eget brød 19-04-2018Kok vender hjem til Odense-kro19-04-2018Nyt hotel oven på legetøjsbutik?19-04-2018Kun få kvinder laver Michelin-mad 18-04-2018Finske restaurantkoncepter vil erobre Danmark 18-04-2018Så meget tjener københavnerne på Airbnb 18-04-2018