Horesta

 

Miljø

Hvad er CSR?

Virksomheders samfundsansvar – også kaldet Corporate Social Responsibility (CSR) –handler om virksomheders frivillige arbejde med sociale, etiske og miljømæssige forhold. Arbejdet med CSR betegnes også som bæredygtighed, den tredje bundlinje, etisk regnskab mv.

CSR skaber succes
De senere års udvikling viser, at virksomheders evne til at tage samfundsansvar nationalt og internationalt har fået stigende betydning for deres forretningsmæssige succes. Der er derfor ikke nødvendigvis et modsætningsforhold mellem, at en virksomhed udviser ansvarlighed og samtidig styrker sin konkurrencedygtighed og grundlaget for øget indtjening. Snarere tværtimod.

Den politiske ramme
I maj 2008 fremlagde den daværende regering en handlingsplan for virksomhedernes samfundsansvar. Handlingsplanen skal ses i forlængelse af en globaliseringsstrategi, hvor regeringen forpligtede sig til at understøtte virksomhedernes arbejde med samfundsansvar.

Som en del af opfølgningen på handlingsplanen vedtog Folketinget i december 2008, at de cirka 1.100 største virksomheder skal redegøre for deres arbejde med samfundsansvar i ledelsesberetningen i årsrapporten.

Læs mere om den politiske ramme for virksomheders arbejde med CSR, herunder Regeringens handlingsplan fra 2008.

Læs om CSR i EU.

 

For yderligere information kontakt:

Mikal Holt Jensen

Miljøchef, Green Key,
Klassifikation & Mærkning
Tlf.: +45 35 24 80 80holt@horesta.dk

Mette Væggemose

Advokatfuldmægtig
Juridisk afdeling
Tlf.: +45 35 24 80 80
Mobil: +45 20 61 86 68

mev@horesta.dk

login  Få et login/password >Har du glemt dit password? >

Nyhedsbrev

Tilmeld dig HORESTAs nyhedsbrev og hold dig opdateret på branchenyt, lovgivning, arbejdsret, fødevarer og miljø
Tilmeld nyhedsbrev >