Alle virksomheder skal gennemføre en årlig arbejdsmiljødrøftelse. Formålet er at tilrettelægge samarbejdet om arbejdsmiljøarbejdet bedst muligt.
Der er ikke referatpligt ved arbejdsmiljødrøftelsen, men arbejdsgiveren skal overfor Arbejdstilsynet skriftligt kunne dokumentere, at den årlige arbejdsmiljødrøftelse har fundet sted. Dette kan for eksempel gøres ved at anvende Arbejdstilsynets egen blanket til dokumentation af drøftelsen, som du finder på Arbejdstilsynets hjemmeside - Guides.
Arbejdsgiveren i virksomheder med en arbejdsmiljøorganisation skal hvert år i samarbejde med medlemmerne af arbejdsmiljøorganisationen gennemføre en arbejdsmiljødrøftelse, hvor deltagerne hver gang gør følgende:
- Tilrettelægge indholdet af samarbejdet om sikkerhed og sundhed for det kommende år
- Fastlægge, hvordan samarbejdet skal foregå, herunder samarbejdsformer og mødeintervaller
- Vurdere, om det foregående års mål er nået
- Fastlægge mål for det kommende års samarbejde
- Hvis I er under 10 ansatte og ikke har en AMO, skal I også drøfte, om der er den nødvendige viden om arbejdsmiljø til stede i virksomheden
- Hvis I er 10 ansatte eller mere, skal I drøfte kompetenceudviklingsplanen for medlemmerne af arbejdsmiljøorganisationen
Indholdet på denne side er kun synligt for medlemmer af HORESTA. Vores eksperter rådgiver vores medlemmer inden for hoteller, restauranter og turismevirksomheder om alt fra jura og fødevarer til miljø, økonomi & politik. Hvis du vil have glæde af vores viden, er du meget velkommen til at kontakte os for en uforpligtende snak.
Indtast din e-mail og dit password for at logge ind.
Ugyldigt login
ARBEJDSMILJØ
Download materiale
Vi har samlet en række af de materialer vi henviser til, så du hurtigt kan downloade dem fra siden:
Indholdet på denne side er kun synligt for medlemmer af HORESTA. Vores eksperter rådgiver vores medlemmer inden for hoteller, restauranter og turismevirksomheder om alt fra jura og fødevarer til miljø, økonomi & politik. Hvis du vil have glæde af vores viden, er du meget velkommen til at kontakte os for en uforpligtende snak.
Indtast din e-mail og dit password for at logge ind.
Callcenter
juridisk rådgivning
HORESTAs callcenter er åbent
Mandag - fredag kl. 08.30 - 16.00
Tlf.: +45 35 24 80 40
Mail: callcenter@horesta.dk
Har du læst dette?
Rasmus Munk giver dårlig ledelse kniven
Råb og skrig, fysisk vold, uendelige arbejdsdage og et stramt hierarki med nultolerance over for fejl. Det har været virkeligheden for mange unge kokke på alverdens gourmetrestauranter, også for Rasmus Munk. I dag insisterer han, som leder af den verdensberømte restaurant Alchemist, på en anden kultur til gavn for medarbejderne og sig selv, skriver Lederstof.dk.
Ny trepartsaftale styrker arbejdsmiljøindsatsen
Dansk Arbejdsgiverforening har sammen med arbejdsmarkedets øvrige parter og Arbejdstilsynet indgået ny trepartsaftale om virksomhedernes arbejdsmiljøindsats. Aftalen indeholder en række anbefalinger og konkrete forslag om arbejdsmiljøorganisationen, arbejdspladsvurderingen og arbejdsmiljøuddannelsen.
Minister om arbejdsmiljø for kokkeelever: ”Det er helt uacceptabelt”
Københavns restauranter høster international anerkendelse, priser og præmier, men virkeligheden ude i køkkenerne lever ikke nødvendigvis op til den behagelige oplevelse, man har som gæst, skriver Politiken i dag. Arbejdsforholdene i køkkenerne er ofte dårlige, med ubetalt overarbejde, mobning og seksuel chikane. Det fortæller 21 kokkeelever om til avisen.