Virksomhederne i turisme- og oplevelseserhvervet mangler kolleger, og samtidig er der stadig mange nytilkomne ukrainerne, som står uden job. Den problematik vil erhvervsskolen Rybners i samarbejde med den lokale beskæftigelsesindsats i Esbjerg, de omkringliggende kommuner og uddannelsesudbyderne AOF samt HORESTA nu bidrage til løsningen på.

Forløbet varer i ti uger, og efterfølgende vil deltagerne være bedre rustet til at tage ufaglært arbejde i køkkener på hoteller, restauranter og kantiner m.m.

Uddannelses- og projektchef i HORESTA, Pia Svane, glæder sig over at forløbet nu kommer fra land, da erhvervet oplever stor efterspørgsel på motiveret og kvalificeret arbejdskraft.

”Ukrainerne er kommet hertil på en ulykkelig baggrund, men opgaven er nu at give dem en meningsfuld tilværelse. I hotel- og restauranterhvervet har vi en lang historik med at integrere udlændinge, og samtidig mangler virksomhederne ansatte lige nu. Derfor ser vi det i HORESTA som oplagt, at vi tager initiativ til at løse denne problematik med stærke samarbejdspartnere,” fortæller hun, og fortsætter:

”I løbet af disse ti uger får deltagerne nogle grundlæggende kompetencer, der er muliggør, at de kan komme ind og bidrage fra første dag i erhvervets virksomheder.”

Pia-Svane-1920x1280.jpg
Uddannelses- og projektchef
Pia Svane

Ringkøbings eksklusive kurbadshotel får ny direktør med stærk lederprofil

Den 25. juli starter Ole Olsen som ny direktør for Fjordgaarden, hvor han vil drage stor nytte af sin mangeårige og bredt favnende erfaring. Senest har Ole Olsen været ansat som direktør for Lübker Golf og Spa Resort på Djursland. Han har tidligere haft ledelses- og driftsansvar for Ebeltoft Strand, hoteller i Scandic koncernen og Strawberry Hotels.

Sinatur får en central rolle i Tour de France

Lørdag den 2. juli suser cykelrytterne forbi Storebælt Sinatur Hotel & Konference og krydser målstregen af 2. etape af Tour de France i Nyborg. For Sinatur Hotel og Konference kommer Tour-starten ikke til at gå stille for sig. For ikke nok med, at rytterne drøner direkte forbi hoveddøren på Sinatur Storebælt, så skal hotellet også huse flere af Tour-holdene samt flere end 100 medarbejdere fra den franske Tour-organisation A.S.O., der sørger for alt det praktiske omkring Touren.

Log ind