Få indblik i, hvad der rører sig i hotel-, restaurant- og turismebranchen med dagens presseklip.

I år har mange valgt at tage et job som poder i et af landets talrige testcentre. Her kan de få en gunstig løn, som man simpelthen ikke kan matche i serviceerhvervet, skriver B.T.

Således er der mere end 13.000 podere ansat på tværs af de forskellige regioner. En god andel af dem er unge og studerende, der typisk ville tage et sommerjob i turisme- eller serviceerhvervet. Men ikke i år. Testcentrene har støvsuget så meget arbejdskraft, at der i visse erhverv er en akut mangel på ledige hænder, nu hvor sommeren står for døren. Og det er typisk her, der er flest penge at tjene.

”Vi har klart oplevelsen af, at noget af den arbejdskraft, vi plejer at kunne beskæftige, nu er i gang med at stikke pinde op i næsen på folk. Og som det er lige nu, kan vi ikke konkurrere med dem,” fortæller politisk direktør hos HORESTA, Kirsten Munch.

80.000 ledige hoteljobs i USA

USA’s hotelbranche kæmper for at skaffe flere medarbejdere, i år forventes ansat 45.000 nye. Manglen på arbejdskraft tvinger lønningerne op, det kan betyde dyrere hotelovernatninger.

Log ind