Få indblik i, hvad der rører sig i hotel-, restaurant- og turismebranchen med dagens presseklip.

38 kursister spidser ører, og øjnene står på stilke, når de er på skolebænken hos erhvervsskolen Rybners. Fælles for dem er, at de er ukrainske flygtning, og undervisningen foregår mest ved at faglærer Oline Werner simpelthen viser, hvad de skal gøre, fortæller TVSyd.

Det 10 uger lange kursus skal lære de ukrainske flygtninge om dansk køkkenkultur og det danske sprog. Meningen er, at de efter kurset skal have så meget viden, at de kan få arbejde indenfor hotel-, restaurations-, køkken og kantine og den brede servicebranche.

Kurset er sat i værk i samarbejde med kommunerne i området og AOF (sprogdelen). Desuden er HORESTA og 3F med i samarbejdet.

”I hotel- og restauranterhvervet har vi en lang historik med at integrere udlændinge, og samtidig mangler virksomhederne ansatte lige nu. Derfor ser vi det i HORESTA som oplagt, at vi tager initiativ til at løse denne problematik,” siger HORESTAs politiske direktør Kristian Nørgaard. 

Se indslaget her efter 4:31.

80.000 ledige hoteljobs i USA

USA’s hotelbranche kæmper for at skaffe flere medarbejdere, i år forventes ansat 45.000 nye. Manglen på arbejdskraft tvinger lønningerne op, det kan betyde dyrere hotelovernatninger.

Synlighed på nettet og mere trafik til egen hjemmeside og egen online booking

Kl. 09.00 - 16.00

Få flere direkte bookinger og nedbring udgifterne til kommissioner!

Nu kan I få hjælp til at tage kontrollen over virksomhedens markedsføring og styrke jeres synlighed på nettet. Målet med kurset er at drive flere bookinger til egen hjemmeside og spare på kommissionerne til bookingportalerne.

Log ind