Få indblik i, hvad der rører sig i hotel-, restaurant- og turismebranchen med dagens presseklip.
38 kursister spidser ører, og øjnene står på stilke, når de er på skolebænken hos erhvervsskolen Rybners. Fælles for dem er, at de er ukrainske flygtning, og undervisningen foregår mest ved at faglærer Oline Werner simpelthen viser, hvad de skal gøre, fortæller TVSyd.
Det 10 uger lange kursus skal lære de ukrainske flygtninge om dansk køkkenkultur og det danske sprog. Meningen er, at de efter kurset skal have så meget viden, at de kan få arbejde indenfor hotel-, restaurations-, køkken og kantine og den brede servicebranche.
Kurset er sat i værk i samarbejde med kommunerne i området og AOF (sprogdelen). Desuden er HORESTA og 3F med i samarbejdet.
”I hotel- og restauranterhvervet har vi en lang historik med at integrere udlændinge, og samtidig mangler virksomhederne ansatte lige nu. Derfor ser vi det i HORESTA som oplagt, at vi tager initiativ til at løse denne problematik,” siger HORESTAs politiske direktør Kristian Nørgaard.
SENESTE NYHEDSBREV
BRANCHENYHEDER
PRESSEKLIP
-
Der er noget, danskerne ikke har lært om at gå på restaurant – og det handler om opførsel, lyder opsang
19-04-2024
-
Velkendt navn gør comeback som hoteldirektør på Lolland
19-04-2024
-
Lille dansk kro hyldet i New York Times
19-04-2024
-
Efter 10 år: Vil stoppe ulovlige overnatninger
19-04-2024
-
Overskud hos Billund Lufthavnshotel
19-04-2024
-
Nu opføres jysk feriecenter til 120 millioner kroner
19-04-2024
-
25 millioner kroner til markedsføring: Jysk destination jagter de internationale turister
19-04-2024