Få indblik i, hvad der rører sig i hotel-, restaurant- og turismebranchen med dagens presseklip.

Halkær Kro og Madkulturhus i Nordjylland har en ambitiøs plan, som de stædigt forfølger. De vil have flere bønder, kokke og virksomheder i Danmark til at bruge hinandens kompetencer og produkter til at forvandle spild fra vores fødevareproduktion til nye produkter af høj kvalitet til folket, lyder det i en pressemeddelelse.

Under konceptnavnet “Bonden, kokken og virksomheden” har Halkær Kro søsat en række workshops med netop det mål for øje, og senest har en den store melproducent Aurion taget udfordringen op og indledt et længerevarende samarbejde med innovationskokkene i madlaboratoriet. Det første konkrete resultat vækker jubel, og var et resultat af kokkenes nysgerrighed og legesyge, hvor man stædigt blev ved med at udvikle på noget, der i første omgang ikke fungerede.

Når korn males til mel, ender de ydre skaldele ofte som et spildprodukt. Men hvad hvis det næringsrige klid i stedet kunne bruges til at skabe bedre og sundere fødevarer til forbrugerne og reducere spildet hos producenten?

Aurion ankom til Halkær Kro med en idé om at forvandle klid til panering, men efter sparring og en række eksperimenter med kok Ellie Malou Lassen måtte idéen forkastes. I stedet fandt man ud af at bruge det tidligere affaldsprodukt til at give såvel plantefars som frikadellefars et ekstra skud kostfibre, vitaminer og mineraler.

“Vi kom med ét udgangspunkt, men tog hjem med noget meget bedre. Og det er lige præcis det, der er værdien for os: At få tid og rammer til at udvikle tanker og ideer, som er svære at få plads til i hverdagen, men som kan skabe en mere effektiv og bæredygtig produktion. Derfor kan jeg kun opfordre andre producenter med kontakt til både avlere og aftagere til at tage afsted,” forklarer produktansvarlig i Aurion, Lasse Martens.

Log ind