Få indblik i, hvad der rører sig i hotel-, restaurant- og turismebranchen med dagens presseklip.
For mange er gymnasiet en direkte vej til de klassiske videregående uddannelser. Men der er i stigende grad behov for, at de unge kan gå en anden vej. Derfor har Hotel- og Restaurantskolen i København lavet et Nordisk studenterforløb i gastronomi og værtskab for studenter, der vil lære på en anden måde, rejse ud på egen hånd, blive dygtige til et håndværk og blive inspireret til at gå nye veje.
Eleverne skal ud i to omgange i to uger hver gang, hvor de bliver tilknyttet en restaurant i Finland, Island, Færøerne, Sverige eller Norge, der fokuserer på nordisk mad, lokale råvarer og bæredygtighed.
"Når eleverne er ude, besøger de hoteller, restauranter, producenter og befolkningsgrupper, for vi synes, at der sker så meget i vores nærmiljø i Norden, som vi glemmer", fortæller Susanne Mortensen, der er afdelingsleder for tjeneruddannelsen på skolen.
Det nordiske studenterforløb er dog ikke for hvem som helst, og skolen indkalder ansøgerne til en samtale for at sikre, at de er selvstændige og har stor rejselyst. Grundforløbet er forkortet med fire uger, så det tager 16 uger frem for de normale 20 uger. Når eleverne er færdige med grundforløbet, fortsætter de på enten tjener- eller kokkeuddannelsen.
SENESTE NYHEDSBREV
BRANCHENYHEDER
PRESSEKLIP
-
Der er noget, danskerne ikke har lært om at gå på restaurant – og det handler om opførsel, lyder opsang
19-04-2024
-
Velkendt navn gør comeback som hoteldirektør på Lolland
19-04-2024
-
Lille dansk kro hyldet i New York Times
19-04-2024
-
Efter 10 år: Vil stoppe ulovlige overnatninger
19-04-2024
-
Overskud hos Billund Lufthavnshotel
19-04-2024
-
Nu opføres jysk feriecenter til 120 millioner kroner
19-04-2024
-
25 millioner kroner til markedsføring: Jysk destination jagter de internationale turister
19-04-2024