Få indblik i, hvad der rører sig i hotel-, restaurant- og turismebranchen med dagens presseklip.

Godt nok er mange restauranter i øjeblikket ramt af stigende energipriser, men de sukker også efter kokke-elever og tjener-elever, og fx. har de nordjyske sygehuse også problemer med at få nok ernæringsassistenter og elever, skriver Nordjyske.dk.

34-årige Heine Sørensen fik torsdag i sidste uge sit svendebrev som kok på EUC Nord i Hjørring,  og han er mandag tiltrådt som souschef på restaurant Abstrakt i Hirtshals, som også har været hans elevplads. Uddannelsen har i den grad ændret hans liv fra at han tidligere var havnet i et hashmisbrug og en periode på kontanthjælp. Vendepunktet var en virksomhedspraktik på Abstrakt.

”Jeg har altid været vild med at lave mad sammen med min mor og havde forskellige jobs som køkkenmedhjælper. Men min chef på Abstrakt, Simon (Simon Emil Schiøtt Christensen red.), troede virkelig på mig og fik mig overtalt til at tage uddannelsen, og det har jeg bare været vild med siden,” fortæller Heine Jørgensen, der i 2021 vandt de nordjyske mesterskaber for kokkeelever, sammen med en anden elev på Abstrakt, Lukas Grøntved.  De fik efterfølgende en flot fjerdeplads ved DM og NM.

Læs hele historien her.

Log ind