HORESTA ønsker at gøre de forskellige løndele i overenskomsten mere gennemskuelige. Derfor har HORESTA udviklet et skema, der viser medlemmer, hvad den overenskomstmæssige løn består af.
Med skemaet kan du som HORESTA-medlem finde den relevante medarbejdertype, indtaste medarbejderens anciennitet, timeantal og evt. personlige eller faste tillæg og få et bedre overblik over lønsammensætningen.
Derudover kan skemaet bruges til lønforhandlinger både når der ansættes nye medarbejdere eller ved lønsamtaler, når det er tid til dem.
“Vores håb er, at skemaet kan hjælpe ved lønforhandlingen – både ved ansættelsen og de løbende samtaler. Skemaet viser meget tydeligt, at en stigning på f.eks. 4,5 kr. i timen i det personligt tillæg for en medhjælper vil resultere i en kontant lønstigning på ca. 9 kr. i timen, når stigningen slår igennem på særlige løntillæg, pension, feriepenge m.m.,” fortæller Birgitte Riisager, som er jurist hos HORESTA og er har stået for udvikling af skemaet.
Med den nye overenskomst bliver fordelingen af pension ændret således, at arbejdsgiverdelen fra den 1. juni 2023 vil udgøre 10 pct. Denne ændring er der taget højde for i skemaet.
Det skal bemærkes, at skemaet er et regneeksempel, som udelukkende er vejledende og ikke udtømmende. Løn og øvrige vilkår fastlægges af det til enhver tid gældende ansættelsesbevis og overenskomsten.
Du finder skemaet her.
Hvis du har spørgsmål eller gode idéer til, hvordan det kan forbedres, er du meget velkommen til at kontakte jurist, Birgitte Riisager på +45 35 24 80 44 eller bri@horesta.dk.
SENESTE NYHEDSBREV
BRANCHENYHEDER
-
Der skal flere el-ladestandere ud i landdistrikterne
03-05-2024
-
Lær at forbedre din virksomheds indtægter
03-05-2024
-
Har medarbejderne ret til fri på Grundlovsdag?
03-05-2024
PRESSEKLIP
-
HORESTA styrker den grønne profil: Ansætter ny chef for bæredygtighed og certificering
03-05-2024
-
”Endnu en god sparringspartner”: Hoteldirektør indtræder i nordjysk turistbestyrelse
03-05-2024
-
Endnu et grønt stempel af hotel i København
03-05-2024
-
En ting afholder dansk økonomi fra at klare sig endnu bedre
03-05-2024
-
På hans restaurant afhænger menuen af kokkens humør - men én ting, går han aldrig på kompromis med
03-05-2024
-
Risskov Rejser har ny direktør på plads
03-05-2024