Nye overnatningstal fra Danmarks Statistik giver et overblik over de første seks måneder af 2024 og viser, at hotelbranchen befinder sig et rigtig godt sted. Der har nemlig aldrig før været solgt så mange hotelovernatninger i perioden januar-juni, som det var tilfældet i første halvår af 2024.

Væksten for første halvår ligger på 3,8 procent, mens der sammenlignet med det sidste år inden coronakrisen, 2019, er der tale om en fremgang på 16,8 procent.

”I løbet af de seneste år er Danmark blevet en mere og mere attraktiv destination for både danske og udenlandske turister. En stor del af de udenlandske turister, vi har manglet i kølvandet på corona, har igen sat kursen mod Danmark. Særligt er tyskerne, amerikanerne og briterne kommet rigtig godt igen, mens vi stadig venter lidt på nordmændene og svenskerne. Asiaterne er også godt på vej, men ligger stadig under niveauet inden corona,” siger Pia E. Voss, der er administrerende direktør i HORESTA.

Hovedstaden driver fremgangen
Selvom der er vækst i de fleste regioner, er det København, der driver en stor del af udviklingen. I hovedstaden havde hotellerne hele 5,8 procent flere overnatninger end i første halvår af 2023, mens fremgangen lå på 1,1 procent for resten af landet.

Realiseringen af flere store bygge- og kapacitetsudvidelsesprojekter har øget antallet værelser i hovedstaden. Belægningsprocent er øget i forhold til første halvår af 2023, mens der fortsat er flere ledige værelser i byen sammenlignet med tiden inden corona.

”En udvidelse af hovedstadens hotelkapacitet på næsten 50 procent over seks år må og skal give udfordringer. Men København er en internationalt anerkendt storby og står højt på mange udenlandske turisters liste, når de kigger efter deres næste eventyr. Det er klart medvirkende til, at hovedstadens belægningsprocent nu nærmer sig niveauet fra før coronakrisen”, siger Pia E. Voss.

Særligt i hovedstaden hænger forretningsturismen fortsat i bremsen i forhold til før corona, men ventes at løfte sig i løbet af 1-2 år.

Log ind