Få indblik i, hvad der rører sig i hotel-, restaurant- og turismebranchen med dagens presseklip.

Interessen for bæredygtige ferieformer er steget støt gennem de seneste år, og det kan mærkes hos det lokale udlejningsbureau Feriepartner Tversted, som netop har modtaget den prestigefyldte Green Tourism Organization-certificering.

Formålet med Green Tourism Organization-certificeringen, som brancheorganisationen HORESTA og paraplyorganisationen Friluftsrådet står bag, er at bakke op om de aktører, som hver dag kæmper for at skabe en grønnere turismebranche. Det er tilfældet hos feriehusudlejningsbureauet i hjertet af Tversted, som forud for certificeringen er blevet vurderet ud fra 140 forskellige kriterier, herunder ledelsesmæssig prioritering af miljøhensyn, krav om miljørigtige indkøb og krav i forhold til organisationens eget forbrug.

”Vi er rigtig glade for nu at have fået certificeringen, som vi helt sikkert ser som en blåstempling. Vi mærker generelt en stigende efterspørgsel på grønne ferieformer, og her tror vi på, at certificeringen får endnu flere sommerhuslejere og -ejere til at kigge i vores retning," lyder det fra Jesper Smidt, som er bureauleder og partner hos Feriepartner Tversted og Skagen.

Bæredygtighed lever i det skjulte

Landets indkøbere af events og konferencer har for svært ved at orientere sig i, hvordan venues og konferencecentre reelt arbejder med miljø og bærdygtighed, viser ny undersøgelse.

Log ind