Få indblik i, hvad der rører sig i hotel-, restaurant- og turismebranchen med dagens presseklip.

Der er stor forskel på, hvor nemt det er at skaffe medarbejdere til hotel- og restaurationsbranchen i Syddanmark. En rekrutteringssurvey, der er lavet for Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering, viser, at 40 procent af de sydjyske stillingsopslag i hotel- og restaurationsbranchen var forgæves i perioden juni til november 2022.

”Inden sommersæsonen 2023 er der stor lokal forskel på, hvor der er medarbejdere at få, og hvor der ikke er”. Det siger Tom Pelle Jensen, der er formand for HORESTA i Region Syddanmark. Det afhænger typisk af, om der er store hoteller og restauranter i området, siger han.

”Hvis der er mange hoteller, så uddanner man mange elever. De små restauranter i dag tager ikke elever, og hvis man ikke sår, så kan man ikke høste”. Han vurderer, at for eksempel Trekantsområdet er mere presset end man er på Sydfyn.

Hør hele indslaget på dr.dk (fra 1.12 min.)

Hør første afsnit af HORESTA Lounge

HORESTAs podcastserie, HORESTA Lounge, bliver i dag lanceret. Hør det første afsnit, hvor adm. direktør for Halberg Hotels, Tom Pelle Jensen, bl.a. fortæller om udviklingen af turismen i Svendborg.

Log ind