Få indblik i, hvad der rører sig i hotel-, restaurant- og turismebranchen med dagens presseklip.

Byrådet i Aarhus har nedsat et udvalg, der i de kommende måneder skal finde en vej til at få både højtuddannede til lokale virksomheder og medarbejdere til bl.a. at pleje borgere på kommunens plejehjem til at vælge Aarhus. Det skriver Jyllands-Posten.

Der er ikke alene behov for internationale specialister, men også for ufaglærte og faglærte medarbejdere inden for velfærd, produktion og service. Hertil kommer, at antallet af virksomheder, der i dag efterspørger international arbejdskraft, ikke kun er de store virksomheder, men i høj grad også små-og mellemstore virksomheder, fremgår det.

"Vi er nødt til at have styr på, hvad vi tilbyder den internationale arbejdskraft. Ellers går den et andet sted hen. Vi skal sørge for, at medarbejderne falder til i byen. Vi skal være gæstfri, for så får de lyst til at blive," siger Mette Skautrup, der vil have hele Aarhus aktiveret.

Det handler om at få foreningslivet yderligere involveret, være overbærende overfor medborgere, der ikke taler dansk, og sørge for, at familiernes hverdag fungerer med bolig, skole og pasningsmuligheder, forklarer hun.

Stort hotelbyggeri i Aarhus midtby er gået i gang

Selvom det tog sin tid at få de rette godkendelser til at begynde opførslen af Comwells store tilbygning, så er det ikke til at overhøre, at entreprenøren nu har fået grønt lys til at gå i gang.

Log ind