Få indblik i, hvad der rører sig i hotel-, restaurant- og turismebranchen med dagens presseklip.

Med 12 millioner årlige overnatninger er campingerhvervet en af de største aktører inden for dansk overnatningsturisme, men det fulde potentiale bliver langt fra udnyttet.

Derfor mener HORESTA Camping, at der er brug for en gennemgribende modernisering af campingreglementet og et stop for unfair konkurrence fra kommunerne. Det skriver HORESTAs politiske chef, Maria Olafsson, i et debatindlæg på Turistmonitor.dk.

Alene i 2022 genererede campingerhvervet 12 millioner overnatninger og skabte indtægter til statskassen for 9,7 milliarder kroner. Men erhvervets bidrag til samfundskagen kunne have været langt større, hvis det ikke var på grund af de forældede bestemmelser, erhvervet må leve med.

"Campingreglement er 52 år gammelt og har stort set ikke ændret sig siden dengang computeren var på størrelse med et kolonihavehus, og trompetbukser og oliekrise var hverdagssprog," siger Maria Olafsson.

Hun nævner blandt andet også, at konsekvensen er, at Danmark, og særligt landdistrikterne, er gået glip af arbejdspladser, vækst og investeringer i de mange naturskønne land- og kystområder. Samtidig går statskassen glip af massive indtægter.

Læs hele historien på turistmonitor.dk

Log ind