Få indblik i, hvad der rører sig i hotel-, restaurant- og turismebranchen med dagens presseklip.

Regeringen foreslår en ændring af lukkeloven, der skal gøre det muligt for butikker i små danske byer med under 15.000 indbyggere at holde åbent på helligdage.

Ændringen er en del af en ny turismestrategi, "Veje til bæredygtig turismevækst”, der blev præsenteret på et pressemøde mandag. Den nye turismestrategi skal styrke lokalsamfundene og skabe mere liv i bymidterne.

”I mange mindre byer har butikkerne i bymidten problemer med at leve. De har det svært. Vi vil være med til at sikre bedre vilkår, der skaber mere liv i vores lokalsamfund”, forklarede Morten Bødskov på pressemødet.

Ifølge erhvervsminister Morten Bødskov vil dette gavne omkring 5600 butikker, som i dag er pålagt at holde lukket 12,5 dage om året.

Strategien har også som mål at øge turismeomsætningen til 200 milliarder kroner i 2030, og regeringen vil investere i VisitDenmarks internationale markedsføring.

Der afsættes yderligere midler til at fremme turisme uden for højsæsonen og øge danskernes rejselyst inden for landets grænser.

Log ind