Når du starter en fødevarevirksomhed, skal en række forhold være på plads, inden du åbner. Det gælder både, hvis du har indrettet en helt ny virksomhed, og hvis du har købt en virksomhed, der allerede er i gang.

Fødevareregionen

I nogle tilfælde må du ikke starte din virksomhed, før fødevareregionen har været på kontrolbesøg og autoriseret den.

I andre tilfælde skal fødevareregionen blot registrere dig og bekræfte de oplysninger, du har indberettet.

Du skal altså under alle omstændigheder have kontakt til fødevareregionen, inden du starter.

Du må ikke sælge mad, som er lavet i et privat køkken. Din mad må heller ikke opbevares eller transporteres af private. Alle dine varer skal komme fra en autoriseret virksomhed. Du må ikke opbevare din eller dine ansattes private mad i din virksomhed.

Du skal først udfylde blanketter, som findes elektronisk på Fødevarestyrelsens hjemmeside. Blanketterne indsendes til din fødevareregion sammen med en plantegning over restauranten med en beskrivelse af, hvilke aktiviteter og hvad slags produktion af mad, som skal være i virksomheden. Derudover skal du medsende et egenkontrolprogram for virksomheden.

Tine.jpg
Fødevarechef
Tine Skriver

Dette indhold er kun synligt for medlemmer af HORESTA. Vores eksperter rådgiver vores medlemmer inden for hoteller, restauranter og turismevirksomheder om alt fra jura og fødevarer til miljø, økonomi & politik. Hvis du vil have glæde af vores viden, er du meget velkommen til at kontakte os for en uforpligtende snak.

Læs mere her
Opstart af virksomhed

Vejledning og blanket til opstart eller overtagelse af fødevarevirksomhed