Instruktionspligt
Arbejdsgiveren har pligt til at instruere medarbejderne i hvordan arbejdet udføres forsvarligt. Dette indebærer blandt andet, at medarbejderne skal instrueres i, hvorledes de bedst muligt udfører deres arbejde så ulykker eller arbejdsskader undgås.
Effektivt tilsyn med arbejdet
Når de ansatte har modtaget instruktioner om arbejdets udførelse, har arbejdsgiveren en forpligtelse til at kontrollere, at arbejdet udføres i overensstemmelse med instruktionerne. Det er altså ikke nok, at man eksempelvis instruerer medarbejderne i, hvordan de skal bære nye varer ind. Man skal som arbejdsgiver også føre tilsyn med, at medarbejderne rent faktisk følger de instruktioner, som de har fået fra ledelsen omkring arbejdets udførelse.
Ledelsesretten
Hvis de ansatte ikke følger ledelsens instruktioner, må arbejdsgiveren gøre brug af ledelsesretten på samme måde, som hvis medarbejderen ikke følger andre instruktioner om arbejdets udførelse.
Udstyr
Arbejdsgiveren skal stille relevant sikkerhedsudstyr til rådighed for medarbejderne og betale for dette. Eksempelvis skal arbejdsgiveren, hvis der er behov for det, stille sikkerhedssko til rådighed for medarbejderne i køkkenet, så de ikke glider og falder.
Bemærk venligst, at ovennævnte ikke er og ikke kan erstatte juridisk rådgivning.
Medlemsvirksomheder anbefales at kontakte HORESTAs juridiske afdeling for yderligere rådgivning på tlf. +45 35 24 80 40.
Indholdet på denne side er kun synligt for medlemmer af HORESTA. Vores eksperter rådgiver vores medlemmer inden for hoteller, restauranter og turismevirksomheder om alt fra jura og fødevarer til miljø, økonomi & politik. Hvis du vil have glæde af vores viden, er du meget velkommen til at kontakte os for en uforpligtende snak.
Indtast din e-mail og dit password for at logge ind.
Ugyldigt login
Callcenter
juridisk rådgivning
HORESTAs callcenter er åbent
Mandag - fredag kl. 08.30 - 16.00
Tlf.: +45 35 24 80 40
Mail: callcenter@horesta.dk
ARBEJDSMILJØ
Download materiale
Vi har samlet en række af de materialer vi henviser til, så du hurtigt kan downloade dem fra siden:
Indholdet på denne side er kun synligt for medlemmer af HORESTA. Vores eksperter rådgiver vores medlemmer inden for hoteller, restauranter og turismevirksomheder om alt fra jura og fødevarer til miljø, økonomi & politik. Hvis du vil have glæde af vores viden, er du meget velkommen til at kontakte os for en uforpligtende snak.
Indtast din e-mail og dit password for at logge ind.
Har du læst dette?
Rasmus Munk giver dårlig ledelse kniven
Råb og skrig, fysisk vold, uendelige arbejdsdage og et stramt hierarki med nultolerance over for fejl. Det har været virkeligheden for mange unge kokke på alverdens gourmetrestauranter, også for Rasmus Munk. I dag insisterer han, som leder af den verdensberømte restaurant Alchemist, på en anden kultur til gavn for medarbejderne og sig selv, skriver Lederstof.dk.
Ny trepartsaftale styrker arbejdsmiljøindsatsen
Dansk Arbejdsgiverforening har sammen med arbejdsmarkedets øvrige parter og Arbejdstilsynet indgået ny trepartsaftale om virksomhedernes arbejdsmiljøindsats. Aftalen indeholder en række anbefalinger og konkrete forslag om arbejdsmiljøorganisationen, arbejdspladsvurderingen og arbejdsmiljøuddannelsen.
Minister om arbejdsmiljø for kokkeelever: ”Det er helt uacceptabelt”
Københavns restauranter høster international anerkendelse, priser og præmier, men virkeligheden ude i køkkenerne lever ikke nødvendigvis op til den behagelige oplevelse, man har som gæst, skriver Politiken i dag. Arbejdsforholdene i køkkenerne er ofte dårlige, med ubetalt overarbejde, mobning og seksuel chikane. Det fortæller 21 kokkeelever om til avisen.