Efterspørgslen på velsmagende restaurantbesøg og fantastiske hoteloplevelser er vokset lige siden, de sidste restriktioner bortfaldt. Det kan blandt andet aflæses i branchens beskæftigelse, som satte rekord i april. Med 127.300 ansatte på landets hoteller og restauranter overgik måneden den hidtidige aprilrekord i 2019, før coronaen ramte, viser nye tal fra Danmarks Statistik.

Jannick Nytoft, adm. direktør i HORESTA, glæder sig over de nye tal og branchens efterspørgsel.

”Både danskere og turister har haft et opsparet behov for at gøre brug af alt det, som oplevelseserhvervet kan tilbyde. Nu er mulighederne igen endeløse, og det er fantastisk, at gæsterne prioriterer samværet, ophold og skønne måltider i en tid, hvor der ellers er stor økonomisk usikkerhed,” siger han.

HORESTA-direktøren mener dog langt fra, at erhvervet har toppet. I de seneste tal fra Danmarks Statistik svarer 54 pct. af restauranterne og 67 pct. af hotellerne, at de er nødt til at sige nej til omsætning på grund af manglende medarbejdere.

”Både omsætningen og beskæftigelsen i erhvervet kunne være endnu højere. Det har virksomhederne virkelig brug for efter to år med nedlukninger og restriktioner. Uden adgang til den nødvendige arbejdskraft, er det nemlig umuligt for dem at realisere deres fulde potentiale. Man skal huske, at hver omsat krone også er en gevinst for statskassen,” siger Jannick Nytoft.

Han tilføjer, at hotel- og restauranterhvervet ikke står alene med manglen på arbejdskraft, og derfor er der nødt til at tænkes i brede løsninger i en helt anden skala end hidtil diskuteret, som øger både den danske og internationale rekruttering.

I den seneste opgørelse fra Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering havde hoteller og restauranter sammen med byggeriet flest forgæves rekruttering. 42 pct. af branchernes jobopslag blev ikke besat, eller også var virksomheden nødt til at ansætte en anden profil end den ønskede.

Ringkøbings eksklusive kurbadshotel får ny direktør med stærk lederprofil

Den 25. juli starter Ole Olsen som ny direktør for Fjordgaarden, hvor han vil drage stor nytte af sin mangeårige og bredt favnende erfaring. Senest har Ole Olsen været ansat som direktør for Lübker Golf og Spa Resort på Djursland. Han har tidligere haft ledelses- og driftsansvar for Ebeltoft Strand, hoteller i Scandic koncernen og Strawberry Hotels.

Sinatur får en central rolle i Tour de France

Lørdag den 2. juli suser cykelrytterne forbi Storebælt Sinatur Hotel & Konference og krydser målstregen af 2. etape af Tour de France i Nyborg. For Sinatur Hotel og Konference kommer Tour-starten ikke til at gå stille for sig. For ikke nok med, at rytterne drøner direkte forbi hoveddøren på Sinatur Storebælt, så skal hotellet også huse flere af Tour-holdene samt flere end 100 medarbejdere fra den franske Tour-organisation A.S.O., der sørger for alt det praktiske omkring Touren.

Log ind