Der er stor fokus på, hvor man kan gå hen og spise med god samvittighed, og Green Restaurant er gæstens vej til et bæredygtigt restaurantvalg.

HORESTAs miljøchef, Mikal Holt Jensen, understreger, at der er mange gode ordninger i branchen inden for eksempelvis økologi og energi, men målet med Green Restaurant er at favne hele indsatsen og guide forbrugerne, ligesom det er tilfældet hos søsterordningerne Green Key for hoteller og Green Sport Facility for idrætsanlæg samt svømmehaller.

”Green Restaurant er nemt for forbrugerne at navigere efter, men det er også nemt for virksomhederne. For kriterierne står sort på hvidt, og det er et stærkt værktøj til at gennemgå virksomhedens drift fra ende til anden,” siger Mikal Holt Jensen, miljøchef i HORESTA.

Blandt modtagerne af Green Restaurant-certificeringen er The Buddha Bowl Project, som ejes af Lars Hyldsberg Berggreen.

”Vi er det, som man kan kalde ”født grønne”. Vi har i hvert fald haft det grønne mindset fra dag 1. Vi har lavet mange tiltag med at investere i grøn energi, vi bringer mad ud i elbiler eller på elløbehjul, vi bruger bæredygtig emballage, og vi har endda toiletpapir, der er bæredygtigt. Det er på alle aspekter, hvor vi prøver at se, hvad vi kan gøre,” fortæller han.

Se mere om Green Restaurant og hør mere om The Buddha Bowl Project i videoen her:

Videoen er produceret af CompanyCation – www.companycation.dk.

Ny aftale giver hoteller afgiftslettelse for millioner

Regeringen har fredag indgået en bred aftale med Venstre, Socialistisk Folkeparti, Radikale Venstre og Det Konservative Folkeparti om en grøn skattereform. Aftalen er ifølge en pressemeddelelse fra finansministeriet ”det største enkeltstående bidrag til Danmarks klimamålsætning i 2030 siden klimalovens vedtagelse,” skriver Standby.dk.

Hotelbranchen slipper for rumvarmeafgiften

Gennem mange år har hotelbranchen måttet betale langt mere i energiafgifter end mange andre erhverv, men nu er det slut med den negative særbehandling. Da et flertal i Folketinget i fredags indgik et forlig om en grøn skattereform blev hotellernes såkaldte rumvarmeafgift nemlig samtidig aflivet, og det glæder HORESTA, der igennem mange år har kæmpet for ligestilling.

Ny strategi skal gøre dansk turisme grøn

Turismeindustrien har stor betydning for Danmark, og efter corona-krisen er det vigtigt, at dansk turisme får et godt comeback, som også ruster erhvervet til en grønnere fremtid. Regeringen offentliggør derfor i dag en ny strategi for dansk turisme, der er lavet sammen med erhvervslivet. Ambitionen er at sætte en grøn retning for turistmål og overnatningssteder frem mod 2030.

Log ind