Det er en måned siden, at HORESTA og 3F blev enige om en ny overenskomst for hotel-, restaurant- og turisterhvervet, men det var først i går, at den trådte i kraft.

Det skete i samme øjeblik, forligsmanden offentliggjorde, at hans mæglingsforslag var blevet vedtaget med 79 procent af lønmodtagernes stemmer. Forslaget er tidligere blevet vedtaget af arbejdsgiversiden i Dansk Arbejdsgiverforenings bestyrelse. Overenskomsten gælder med tilbagevirkende kraft fra den 1. marts 2023 og to år frem. Det betyder, at regulering af løn, tillæg m.v. skal ske fra den 1. marts.

Mæglingsforslaget omfatter en lang række overenskomster og vedrører 600.000 privatansatte.

Vil du se en oversigt over satsreguleringerne m.v., kan du finde dem på horesta.dk/overenskomster.

Overenskomsterne kan I bestille i en trykt udgave hos HORESTA ved at kontakte chefsekretær Lotte Moestrup, lmo@horesta.dk.

Webinar og overenskomstkurser
Vi afholder webinar den 14. april 2023 kl. 9:00, hvor vi gennemgår de ændringer, der er sket i overenskomsterne. Du kan tilmelde dig webinaret her.

Derudover afholder vi to dagskurser, hvor vi gennemgår ændringerne og derudover går i dybden med den nye overenskomst.

Kurserne afholdes:

Mangel på arbejdskraft bremser vækst i turismen

Rekrutteringsproblemer for kokke og tjenere skaber store udfordringer for branchens drift og udvikling. HORESTA efterlyser politisk handling for at sikre adgang til kvalificeret arbejdskraft.

Farvel til 1000-kronesedlen: Sidste chance nærmer sig

Nationalbanken har sat dato på farvel til landets største pengeseddel. Fra 31. maj mister 1000-kronesedlen sin gyldighed. Hoteller, restauranter og andre aktører i turismeerhvervet bør nu tage deres forholdsregler.

Mangel på hænder hæmmer vækst i gastronomi og turisme

Hoteller og restauranter over hele landet kæmper fortsat med at finde de nødvendige hænder. Rekrutteringsudfordringerne bremser væksten i en branche, der ellers har både kapacitet og efterspørgsel til at skabe endnu flere arbejdspladser og bidrage væsentligt til dansk økonomi.

Log ind