Når I beskæftiger international arbejdskraft er det afgørende vigtigt, at der er styr på opholds- og arbejdstilladelser. Det ved de fleste heldigvis, men vi oplever med jævne mellemrum virksomheder komme i klemme, fordi de ikke har sikret sig den nødvendige dokumentation, eller ikke har været opmærksomme på eventuelle begrænsninger i tilladelsen.

Det kan blive rigtig dyrt, og ofte starter bødeniveauet i størrelsesordenen 30.000 kr. pr. påbegyndt måned, hvis der ikke foreligger undskyldelige forhold. At virksomheden ikke har sikret sig tilstrækkeligt vil normalt ikke udgøre en undskyldeligt forhold.

Styrelsen for International Rekruttering og Integration har udgivet en kort og overskuelig pjece, som kan være en rigtig god hjælp til at sikre, at I får kontrolleret de grundlæggende oplysninger, der skal være tjek på, når I ansætter international arbejdskraft.

Dansk version: Sådan undgår du at ansætte udenlandsk arbejdskraft ulovligt

Engelsk version: How to avoid employing foreign nationals illegally

Hvis du stadig er i tvivl eller kunne tænke dig rådgivning fra vores eksperter, kan du som HORESTA-medlem kontakte vores juridiske callcenter på callcenter@horesta.dk eller +45 35 24 80 40.

Log ind