Med sejren ved de uofficielle verdensmesterskaber for kokke har Danmark endnu engang sendt et klart signal til resten af verden om, at vi er en gastronomisk supermagt.

Guldmedaljen til Brian Mark Hansen fra Søllerød Kro og hans assistent, Elisabeth Madsen, fra Svinkløv Badehotel, var den tredje til Danmark. Tidligere har både Rasmus Kofoed og Kenneth Toft-Hansen stået på det øverste trin af podiet ved konkurrencen.

Pia E. Voss, adm. direktør i HORESTA, var i aftes på TV2 News, og hun kalder sejren fantastisk.

”Det bliver ikke større end Bocuse d’Or-guld, og dagens bedrift skriver endnu et kapitel til historiebøgerne om dansk gastronomis nu 20-årige guldalder,” siger Pia E. Voss, og fortsætter:

”Det kræver utrolig hårdt arbejde at nå dertil, hvor Brian står i dag, og det sker, fordi han er en ildsjæl med et enestående talent. Men skal vi fremtidssikre gastronomien, er vi nødt til at få skabt flere talenter, flere investeringer og bedre rammer for branchens virksomheder. Her må politikerne på banen, for ellers risikerer vi, at positionen i gastronomiens absolutte top kun er til låns. Vi kan ikke forvente, at morgendagens stjerner kommer af sig selv.”

(artiklen fortsætter under billedet)

HORESTA huser sekretariatet for Bocuse d’Or Danmark, og Pia E. Voss sender roser til hele teamet.

”Selvom det er Brian og Elisabeth, der har været i køkkenet, så er det her en kæmpe holdindsats. Hele Bocuse d’Or Danmark Akademiet fortjener en kæmpe hånd for deres utrættelige indsats,” siger HORESTAs adm. direktør, Pia E. Voss.

Ungarn tog bronzen, mens sølvet gik til Norge.

Ny krise truer: Direktør i HORESTA frygter hårdt 2023

Vi er trådt ind i 2023. Og den gamle tese om, at nye år byder på nye udfordringer, gør sig i den grad gældende i hotel- og restaurationsbranchen. Børsen har taget temperaturen på branchen og har talt med adm. direktør i HORESTA, Pia E. Voss.

Mentaltræning ledte michelinkok til VM-guld

Det er Brian Mark Hansens navn, der står som vinder af Bocuse d'Or 2023, men han er blevet bakket op af en hel kreds af gastronomiske entusiaster som bl.a. som Kenneth Hansen fra Svinkløv Badehotel og Francis Cardenau og Christian Ebbe, tidligere køkkenchefer på Søllerød Kro, der har lagt deres tid gratis for at få sejren til Danmark, skriver Børsen. Hertil kommer hans assistent Elisabeth Madsen og hele Bocuse d’Or Danmark Akademiet.

Bocuse d'Or-vindere blev fejret med rådhuspandekager

En rådhuspandekage på Københavns Rådhus er noget helt særligt, og det er absolut ikke alle og enhver der får lov til at smage sådan en. Men en af de heldige er den nykårede vinder af Bocuse d’Or, Brian Mark Hansen, der fredag blev fejret på Københavns Rådhus.

Log ind