Beskæftigelsen i hotel- og restaurantbranchen er i øjeblikket høj, men på grund af stor efterspørgsel har mange virksomheder svært ved at skaffe arbejdskraft. Det gælder især kokke og tjenere på de mange restauranter.
HORESTAs kommercielle direktør, Jeppe Møller-Herskind, siger til TV2, at der er brug for både kort- og langsigtede løsninger. For når det ikke er muligt at tiltrække nok medarbejdere, må branchen kigge mod international arbejdskraft for at udfylde behovet. Samtidig skal der investeres i at gøre erhvervsuddannelserne mere attraktive.
“På den korte bane er det afgørende, at vi kan rekruttere international arbejdskraft, men langsigtet er vi nødt til at gøre erhvervsuddannelserne mere attraktive, så vi får adgang til arbejdskraft fra vores egen baghave,” siger Jeppe Møller-Herskind.
Hvis vi skal tiltrække flere til branchen er det nødvendigt, at der bliver sat fokus på de mange succeshistorier, der er groet ud af dansk gastronomi de seneste år. Derudover er det afgørende, at beløbsordningen og positivlisten ikke spænder ben for den internationale arbejdskraft.
SENESTE NYHEDSBREV
BRANCHENYHEDER
PRESSEKLIP
-
Med ministerbesøg i Bella Center fulgte nye midler til dansk mødeturisme
25-11-2025
-
Finalefeltet er sat: Seks kokke og tjenere klar til Årets Kok og Årets Tjener 2026
25-11-2025
-
Wolt afviser konkurrence som årsag til fjernet prisklausul
25-11-2025
-
Mette Ravn stopper som direktør for Himmerland: Afløser er fundet
25-11-2025
-
Stjernekokke skal sætte turbo på dansk madturisme
25-11-2025
-
Marienlyst Strandhotel kåret som Danmarks bedste konferencehotel – igen
25-11-2025
-
Hotel med 100 værelser på vej i Viborg
25-11-2025
-
Danske kæder løber med førertrøjen på Københavns fastfoodmarked
25-11-2025