Med uddelingen af den tredje Michelinstjerne til Restaurant Jordnær og den første til Aure står dansk gastronomi historisk stærkt, mener HORESTA.

”Kæmpe tillykke til Jordnær og til Aure. Årets Michelin-uddeling er endnu en æresrunde for dansk gastronomi. De seneste 20 år har vi gang på gang formået at løfte niveauet yderligere – blandt andet takket være udviklingen af det nordiske køkken. Det er fantastisk at tænke på, at vi tilbage i 2004 kun havde 11 Michelin-stjerner. Nu er antallet firedoblet, og samtidig er vi oppe på tre trestjernede restauranter”, siger HORESTAs adm. direktør, Pia E. Voss.

Udover en markant vækst i antallet af Michelin-stjerner de seneste 20 år markerer dansk gastronomi sig internationalt ved at have vundet adskillige verdens- og europamesterskaber for kokke de senere år og desuden ved at få placeret flere restauranter ved kåringer af de bedste i verden.

Pia E. Voss mener, at betydningen af Michelin ikke kan overvurderes.

”Vores Michelin-succes bidrager i allerhøjeste grad til at brande Danmark i udlandet. Den tiltrækker turister, som søger unikke smagsoplevelser i verdensklasse, og dermed er Michelin-uddelingen ikke bare god for restauranterne men for oplevelseserhvervet generelt”.

Trods glæden over de nye stjerner undrer Pia E. Voss sig dog over, at der ikke blev plads til flere danske restauranter i årets guide.

”Der er mange toprestauranter, som har holdt et meget højt niveau i årevis og endnu ikke fået en stjerne. Flere af dem kommer forhåbentlig i betragtning til næste år,” siger Pia E. Voss.

Med de senere års stigende omkostninger er det på ingen måde en guldgrube at drive restaurant på internationalt topniveau.

”Når det alligevel lykkes for os at holde et ekstremt højt niveau, handler det om, at vi har en stor talentmasse, som brænder for at skabe nogle helt unikke, gastronomiske oplevelser for et dansk og internationalt publikum”, siger Pia E. Voss.

Log ind