Regeringen har præsenteret deres nye udspil for erhvervsuddannelser, som rummer flere gode elementer. HORESTA havde dog gerne set, at der var blevet afsat midler til en etablering af blandt andet et nyt grønt gastronomispeciale.

HORESTA har længe fremsat ønske om en etablering af et speciale på gastronomuddannelsen, som netop har fokus på tilberedningsmetoder i forhold til plantebaserede fødevarer, som supplement til vores kokkespeciale.

Det er helt afgørende, at vi sikrer, at fremtidens faglærte indenfor dansk gastronomi også har viden og færdigheder i de grønne alternative fødevarer, og derfor vil vi også fortsat presse på for at sikre, at et nyt grønt speciale bliver en realitet på gastronomuddannelsen,” siger Pia Svane, uddannelseschef i HORESTA.

I regeringens nyeste EUD-udspil er der blandt andet en etablering af tre klimaerhvervsskoler og 300.000 kr. til efteruddannelse, opkvalificering og udstyr. Ligesom regeringen også ønsker at gøre 2025 til erhvervsuddannelsernes år.

Du kan læse hele udspillet på uvm.dk

Synlighed på nettet - Gør det selv-kursus

Kl. 09.00 - 16.00

Få flere direkte bookinger og nedbring udgifterne til kommissioner!

Nu kan I få hjælp til at tage kontrollen over virksomhedens markedsføring og styrke jeres synlighed på nettet. Målet med kurset er at drive flere bookinger til egen hjemmeside og spare på kommissionerne til bookingportalerne.

Log ind