“Hi, how may I help you?”
Den sætning bliver sagt stadig oftere på landets hoteller. I hvert fald hvis man skal tro dugfriske overnatningstal for september måned fra Danmarks Statistik, som HORESTA har analyseret.
Der er nemlig sket en markant fremgang i antallet af amerikanske overnatninger på landets hoteller. Fra september 2023 til september 2024 er der tale om en stigning fra 91.696 til 104.440 overnatninger. Det svarer til en vækst på hele 13,9 pct., og det gør USA til det største udenlandske marked for danske hoteller i september. Det skal nævnes, at Region Hovedstaden står for hovedparten af overnatningerne.
USA bidrager dermed til at løfte de danske hotellers overnatningstal til nye højder. I september var der således 1.847.549 overnatninger i alt på tværs af alle nationaliteter, hvilket er ny rekord for årets niende måned og en stigning på 1,7 pct. sammenholdt med september sidste år.
USA og Kina i fremgang – nabolande følger trop
For en lang række lande er der tale om markant fremgang i antal overnatninger. De kinesiske turistovernatninger går kraftigt op med en stigning fra 10.829 i september 2023 til 18.399 i september 2024. Det svarer til en fremgang på hele 69,9 pct., om end antallet af kinesiske overnatninger ikke helt er tilbage på niveau med før corona.
”Det er generelt stærke udenlandske overnatningstal, der tikker ind denne gang. En lang række nationer sætter både september- og all time-rekord. Det er godt for branchen, og noget, som store dele af landets hotelejere også mærker i form af stigende belægningsprocenter”, siger Jeppe Møller-Herskind, viceadm. direktør hos HORESTA.
Efter lang tid med tilbagegang i svenske og norske overnatninger, ser vi nu også en større tilstrømning af overnatninger fra vores nabolande. Svenske overnatninger er oppe med 10 pct., mens norske overnatninger stiger med 9,3 pct. Også blandt vores naboer på den anden side af Nordsøen er der flotte væksttal. Overnattende gæster fra Storbritannien er oppe med 6,6 pct. i september sammenholdt med sidste år, hvilket er ny september-rekord.
”Efter Brexit så vi et markant fald i britiske overnatninger. Det billede er vendt, og vi har gennem et stykke tid haft vækst i antallet af britiske overnatninger. År til dato står briterne alene for mere end 600.000 overnatninger på danske hoteller,” siger Jeppe Møller-Herskind.
Normalisering i danske overnatninger
Ser vi på overnatninger i Danmark foretaget af danskere, viser september-tallene et fald på 4,2 pct. Det kan bl.a. forklares med en normalisering i danskernes hotelovernatninger.
”I 2022 så vi en markant stigning i danskeres hotelovernatninger i forlængelse af genåbningen af landet efter coronanedlukningen. Den effekt er efterhånden aftaget i statistikkerne, og derfor ser vi nu en normalisering i overnatninger. Der er dog stadig tale om et højere niveau end årene før corona,” forklarer Jeppe Møller-Herskind.
SENESTE NYHEDSBREV
BRANCHENYHEDER
PRESSEKLIP
-
Manglende Airbnb-evaluering skaber frustration i branchen
22-12-2024
-
Dagrofa overtager Den Danske Spiseguide
22-12-2024
-
Nyt luksushotel på vej i Næstved skaber debat
22-12-2024
-
Unge ejere genopliver historisk badehotel på Langeland
22-12-2024
-
Historisk vandrehjem moderniseres med stor donation
22-12-2024
-
Forbrugertillid når årets bund
22-12-2024
-
Lindner Hotels søger løsning efter konkursbegæring
22-12-2024