Skal restauranter gøre opmærksom på muligheden for at give drikkepenge – eller bliver gæster presset af de kortterminaler, der foreslår 5, 10 eller 15 pct. oveni regningen?
Det spørgsmål blev taget op i 19 Nyhederne på TV2 torsdag, hvor blandt andre konstitueret adm. direktør i HORESTA, Jeppe Møller-Herskind, gav sit perspektiv på emnet.
"Vi lever af at sælge gode oplevelser til vores gæster. Nogle gange kan man som gæst godt sidde og føle, at man har fået en ekstra nær god betjening, eller at oplevelsen gastronomisk har været noget, man gerne vil give en ekstra anerkendelse for. Og så synes vi, det er helt fint, at man anerkender det ved siden af det beløb, som man skal betale, og den pris, der står på den nye korte," sagde Jeppe Møller-Herskind.
Forskellige opfattelser af drikkepenge
Indslaget bragte optagelser fra Madklubben på Frederiksberg, hvor gæster møder drikkepengefunktionen på terminalen, men også bliver vejledt i, hvordan de let kan springe den over.
Flere gæster fortalte dog, at situationen kan føles akavet eller pressende. Til det lød det fra Jeppe Møller-Herskind:
"Til dem, som synes, det er ubehageligt eller unødvendigt, de skal selvfølgelig bare skynde sig og trykke på den røde knap og sige nej tak, og så er der intet odiøst i det. Det er helt normalt, at man ikke betaler drikkepenge, ligesom det også er normalt, at nogle vælger at gøre det."
Blandt de øvrige medvirkende var den tidligere chefredaktør for madmagasinet Gastro, Jesper Uhrup Jensen, som kritiserede terminalerne for at presse gæsten til at tage stilling. Ifølge ham bør drikkepenge gives spontant – ikke fordi man bliver spurgt.
Men ifølge HORESTA er det helt legitimt at minde gæsterne om muligheden, så længe valget er frit. Drikkepenge som fænomen er ikke nyt – men hvordan man præsenterer muligheden, er i stigende grad til debat.
SENESTE NYHEDSBREV
BRANCHENYHEDER
PRESSEKLIP
-
Arp-Hansen Hotel Group sætter omsætningsrekord i 2024
02-05-2025
-
Hotel Fjordgaarden vender udviklingen med millionoverskud
02-05-2025
-
Dansk hotelkæde: Driftsdirektører får nye roller
02-05-2025
-
Stjernekok fra Søllerød Kro med i kulinarisk topmøde på Bornholm
02-05-2025
-
VisitDenmark undersøger Greenpeace-kampagne for brud på ophavsret
02-05-2025
-
Fødevarepriser stiger igen
02-05-2025
-
Billund Lufthavn mærker Ryanairs farvel med stor passagernedgang
02-05-2025
-
Årets dygtigste håndværkere hædres på Københavns Rådhus
02-05-2025