Få indblik i, hvad der rører sig i hotel-, restaurant- og turismebranchen med dagens presseklip.
En kantine har fået en sur smiley og en bøde på 20.000 kroner af Fødevarestyrelsen. Under et kontrolbesøg den 19. august, var der store problemer med allergimærkningen, skriver JV.dk.
I kantinen var der vildledende eller manglende allergenmærkning på i alt fem salgsprodukter. Eksempelvis var der fejl ved pølsehorn. Der stod ved produktet, at det indeholdt æg og mælk, selvom det ifølge producenten ikke indeholdte æg og mælk men udelukkende gluten som allergen.
Allergener kan i værste fald medføre døden for allergikere og at pligten til at oplyse om allergener har derfor med fødevaresikkerhed at gøre. Siden 2014 har det været et krav, at restauranter og andre spisesteder skal kunne oplyse deres kunder om de 14 mest almindelige allergene ingredienser, der er i maden.
SENESTE NYHEDSBREV
BRANCHENYHEDER
PRESSEKLIP
-
Hotelejere forudser et mere frit marked efter afgørelse om Booking.com
16-05-2024
-
Stor hotelkæde går i offensiven: Igangsætter kapitaludvidelse
16-05-2024
-
Strategien om ”ro til det fortravlede liv” bar frugt
16-05-2024
-
Paustian-ejer sælger luksushotel i København for trecifret millionbeløb
16-05-2024
-
Hotel er stadig til salg
16-05-2024
-
Madmod og mavesmerter
16-05-2024
-
Danske restauranter går skaldyrs-bonanza
16-05-2024