Det er ikke kun i Danmark, at restauranter som Noma og Geranium har bidraget til at udvikle gastroturismen. På Færøerne finder man restaurant Koks, der i 2015 og 2018 blev kåret som Norden bedste restaurant ved tildelingen af “The Nordic Prize”, skriver Standby.dk.

Restauranten, der drives af Johannes Jensen og har Poul Andrias Ziska som køkkenchef, var oprindeligt placeret på Hotel Føroyar i Torshavn. I dag ligger den i Frammi við Gjónna på øen Streymoy, men i sommeren 2022 flytter menuerne fra Koks ind i Restaurant Egede, der ligger i Ilimanaq Lodge i Ilimanaq. Det er en grønlandsk bygd med det danske navn Claushavn omkring 15 kilometer syd for Ilulissat i den østlige del af Diskobugten.

Ilimanaq Lodge har siden åbningen i 2017 serveret mad af grønlandske råvarer med et “ny-nordisk twist”, men det vil blive taget til nye højder, når de færøske madkunstnere midlertidigt vil indtage restauranten, der betjener hytterne ved Ilimanaq Lodge.

Læs hele historien her.

Nyt netværk vil fremtidssikre dansk gastronomi

Danmarks position som gastronomisk supermagt risikerer at erodere, hvis der ikke bliver sat ind på flere fronter. Sådan lyder budskabet fra et nyt netværk, som havde sit første møde i denne uge.

Letz Sushi åbner i Risskov

Risskov bliver en restaurant rigere, når sushikæden Letz Sushi åbner nu sin fjerde restaurant i Aarhus. Denne gang har Letz Sushi kastet sin kærlighed over Risskov, hvor man mandag 27. februar åbner op i helt nye omgivelser, skriver Lokalavisen.

Log ind