Få indblik i, hvad der rører sig i hotel-, restaurant- og turismebranchen med dagens presseklip.

Rybners Restaurant- og Kokkeskole i Esbjerg danner de næste 10 uger rammerne for et særlig tilrettelagt kursus for 25 ukrainere. De er alle flygtet fra krigen i deres hjemland, og nu ønsker at få job i Danmark.

Opkvalificeringsforløbet er udarbejdet i et samarbejde mellem den lokale beskæftigelsesindsats i Esbjerg, de omkringliggende kommuner, uddannelsesudbyderne AOF og Rybners samt de faglige organisationer 3F og HORESTA.

Uddannelses- og projektchef i HORESTA, Pia Svane, glæder sig over at forløbet nu kommer fra land, da branchen oplever stor efterspørgsel på motiveret og kvalificeret arbejdskraft:

”Ukrainerne er kommet hertil på en ulykkelig baggrund, men opgaven er nu at give dem en meningsfuld tilværelse. I hotel- og restauranterhvervet har vi en lang historik med at integrere udlændinge, og samtidig mangler virksomhederne ansatte lige nu. Derfor ser vi det i HORESTA som oplagt, at vi understøtter initiativ til at løse denne problematik med stærke samarbejdspartnere.”

Læs mere om historien her.

Tilmeldingen til Årets Kok & Årets Tjener 2026 er åben!

Nu løftes sløret! Konkurrencematerialet til Årets Kok & Årets Tjener 2026 er offentliggjort, og tilmeldingen er åben. Hvem løber med titlerne som Danmarks dygtigste kok og tjener? Det afgøres, når semifinalerne brager løs i november 2025, og det hele afgøres i den store finale i marts 2026.

Log ind