Rybners Restaurant- og Kokkeskole i Esbjerg danner de næste 10 uger rammerne for et særlig tilrettelagt kursus for 25 ukrainere. De er alle flygtet fra krigen i deres hjemland, og nu ønsker at få job i Danmark.

Opkvalificeringsforløbet er udarbejdet i et samarbejde mellem den lokale beskæftigelsesindsats i Esbjerg, de omkringliggende kommuner, uddannelsesudbyderne AOF og Rybners samt de faglige organisationer 3F og HORESTA.

Uddannelses- og projektchef i HORESTA, Pia Svane, glæder sig over at forløbet nu kommer fra land, da branchen oplever stor efterspørgsel på motiveret og kvalificeret arbejdskraft:

”Ukrainerne er kommet hertil på en ulykkelig baggrund, men opgaven er nu at give dem en meningsfuld tilværelse. I hotel- og restauranterhvervet har vi en lang historik med at integrere udlændinge, og samtidig mangler virksomhederne ansatte lige nu. Derfor ser vi det i HORESTA som oplagt, at vi understøtter initiativ til at løse denne problematik med stærke samarbejdspartnere.”

Læs mere om historien her.

På trods af jobfest mangler hoteller og restauranter hænder

Efter at have været hårdt ramt under corona er der igen godt med gæster på de danske hoteller og restauranter. Flere steder kan det imidlertid være svært at følge med. Også selv om der er blevet ansat masser af personale de seneste måneder, skriver FødevareWatch.dk.

Log ind