Få indblik i, hvad der rører sig i hotel-, restaurant- og turismebranchen med dagens presseklip.

Du er på restaurant. Maven er fuld, men tallerkenen er ikke tom. Her sker det oftest, at den overskydende mad ender i skraldespanden. Men 3 ud af 4 danskere vil faktisk gerne tage den overskydende mad med hjem, hvis de altså fik mulighed for det. Det viser en ny undersøgelse foretaget af Epinion for Arla Pro, som er leverandør af mejeriprodukter til de danske restauranter og storkøkkener, fortæller Kolding-Netavis.

Hos restaurantkæden Madklubben, som har flere end 30 restauranter fordelt i København, Odense, Esbjerg og Aarhus, har det i en årrække været muligt for gæsterne at tage overskydende mad med hjem.

”Vi laver jo take away fra de fleste af vores restauranter, så emballagen har vi. Og når nu landmænd, fiskere, slagtere, chauffører og vores kokke og tjenere lægger så meget energi i at frembringe et måltid til vores gæster, så er det mindste vi kan gøre at give dem mulighed for at tage resterne med hjem, hvis de bliver mætte undervejs. Det giver i hvert fald aldrig mening at smide maden ud,” siger Martin Sahlertz, der er marketingchef hos Madklubben.

Læs hele historien her.

Log ind