Få indblik i, hvad der rører sig i hotel-, restaurant- og turismebranchen med dagens presseklip.
Vi er trådt ind i 2023. Og den gamle tese om, at nye år byder på nye udfordringer, gør sig i den grad gældende i hotel- og restaurationsbranchen. Børsen har taget temperaturen på branchen og har talt med adm. direktør i HORESTA, Pia E. Voss.
“Kigger vi på tallene fra Danmarks Statistik, er det seks ud af ti hoteller, der mangler efterspørgsel fra gæster i januar i år. Sammenligner man det med januar måned fire år før coronakrisen, var det ca. hvert andet hotel, der manglede gæster. Så vi ser desværre allerede en gæstemangel, selvom januar aldrig har været den helt store måned i vores branche. Der kan nå at ske meget, men det er en reel frygt, at 2023 kan blive et år, hvor de stigende omkostninger og en faldende omsætning bliver en rigtig kedelig cocktail, som kan kaste branchen ud i endnu en krise,” og fortsætter:
”Hvis du samtidig kigger på København, så har vi haft en kæmpe kapacitetsudvidelse på antal værelser i udbud. Vi har fået 7500 flere værelser på fem år, fordi projekterne blev startet op før corona, og sådan nogle projekter kan ikke bare stoppes, når de først er i gang. Det betyder, at vi nu har flere værelser, der skal besættes.”
SENESTE NYHEDSBREV
BRANCHENYHEDER
PRESSEKLIP
-
Old Irish Pub runder 400 millioner og slår rekord for omsætningen
25-04-2024
-
Nordjyde overtager tre Sunset Boulevard restauranter
25-04-2024
-
Lalandia lander rekord-overskud
25-04-2024
-
Sønderjysk luksushotel headhunter kendt restaurant-trio
25-04-2024
-
Nu sætter Kolding Kommune populær og meget centralt placeret vandrehjem til salg
25-04-2024
-
Kæmpe familie-restaurant slår dørene op i Helsingør
25-04-2024
-
Aro er klar til næste Michelin-stjerne
25-04-2024