Få indblik i, hvad der rører sig i hotel-, restaurant- og turismebranchen med dagens presseklip.

Selv om både coronapandemien og det seneste års inflation har sat kritiske spor i mange hotel- og restaurationsvirksomheder, vurderer branchen som sådan fremtidsmulighederne optimistisk.

Det fremgår af en undersøgelse, som brancheforeningen HORESTA har fået foretaget blandt sine medlemmer, skriver Avisendanmark.dk.

I langt overvejende grad ser hotellerne og restauranterne "lyst" eller "meget lyst" på fremtiden. Over halvdelen af de store restauranter forventer ligefrem at ekspandere.

”Tallene er glædelige, for vi kan se, at der generelt er en positiv stemning blandt vores medlemmer, når de kigger ud i horisonten. De har om nogen også håndteret lidt af hvert de seneste år, så de har udviklet en vis modstandsdygtighed overfor udfordringer,” siger kommerciel direktør i HORESTA, Jeppe Møller-Herskind.

Optimismen er størst i virksomhederne uden for hovedstaden. Her betegner 42 procent fremtiden som "lys" og 11 procent som "meget lys." De tilsvarende tal hos de københavnske hoteller og restauranter er 33 og 8 procent. Gennemsnitstallene på landsplan er 41 og 10 procent.

Læs hele historien på avisendanmark.dk

Fokus på et sundt arbejdsmiljø med nyt tiltag

Sammen med Branchefællesskabet for Arbejdsmiljø (BFA) arbejder HORESTA på at sætte fokus på arbejdsmiljøet i branchen. Nu har BFA udgivet en comic book, der støtter dialogen mellem medarbejdere og ledelse.

Log ind