Få indblik i, hvad der rører sig i hotel-, restaurant- og turismebranchen med dagens presseklip.

Tre topfolk fra restaurantbranchen skriver i et debatindlæg i Berlingske, at de frygter for konsekvenserne for dansk gastronomi, hvis der bliver gjort alvor af at fjerne den statslige basisfinansiering til Wonderful Copenhagen.

”Både de enkelte restauranters omsætning og hele vores unikke internationale position er afhængig af en stærk aktør, der kan samle de enkelte virksomheder i fælles udviklingsindsatser og samtidig brande og markedsføre vores styrkepositioner i samspil med resten af destinationen på baggrund af et stærkt markedskendskab”, skriver medejer af Noma, Peter Kreiner, grundlægger af Alchemist, Rasmus Munk, og ejer af Madklubben, Anders Aagaard.

De skriver videre, at over 40 procent af de udenlandske storbyturister i vores hovedstad har gastronomi og madoplevelser som motivation, når de vælger destination.

”Derfor betyder de internationale turister også meget for restauranterne i hovedstaden. I alt står de internationale rejsende for cirka en tredjedel af hele omsætningen på hovedstadens restauranter. Turisme og mad hænger sammen. Det gør hovedstadens internationale brand og gastronomiske styrkeposition også. De kan ikke adskilles”, skriver de.

Læs hele indlægget på Berlingske.dk

WoCos bestyrelse skruer bissen på

Bestyrelsen i Wonderful Copenhagen minder nu politikerne på Christiansborg om, at staten tilbage i 2018 selv tog finansiering af WoCo til sig og samtidig løftede pengene ud af Region Hovedstaden.

WoCo fremhæver egne resultater i opgørelse

Frigast-rapporten, som udkom tidligere på måneden, opfordrer politikerne til at fjerne statsstøtten til Wonderful Copenhagen. I en opgørelse gør destinationsselskabet nu status over sin egent værdi i 2023.

Log ind