Få indblik i, hvad der rører sig i hotel-, restaurant- og turismebranchen med dagens presseklip.

En ny rapport fra HORESTA, lavet i samarbejde med Kantar Gallup, viser markante geografiske forskelle i danskernes udespisevaner.

Mens københavnere i gennemsnit spiser ude over 10 gange om måneden – 44 pct. flere end landsgennemsnittet – ligger bornholmerne i den modsatte ende med kun tre besøg pr. måned, 46 pct. under gennemsnittet. Tallene, der dækker 2023, inkluderer alt fra kaffekøb til gourmetmiddage.

Ifølge HORESTA’s analyse er forskellene præget af faktorer som restaurantudbud, købekraft og livsstil. HORESTA’s viceadm. direktør, Jeppe Møller-Herskind, peger på et stort uforløst potentiale i at øge udespisningen i provinsen, bl.a. gennem støtte til lokale ”jord til bord”-koncepter, som kan fremme gastronomisk udvikling uden for storbyerne.

Læs hele historien på Travelnews

HORESTA: Syreres hjemrejse kan ramme branchen

Hvis syriske statsborgere rejser hjem, kan det skabe mangel på arbejdskraft i hotel- og restaurationsbranchen, advarer HORESTA. Syrere udfylder vigtige roller, hvor det er svært at finde medarbejdere.

Log ind