Få indblik i, hvad der rører sig i hotel-, restaurant- og turismebranchen med dagens presseklip.

I København er det blevet almindeligt at kommunikere på engelsk på restauranter, hoteller og i butikker, da andelen af udenlandsk arbejdskraft i servicebranchen er steget markant de seneste år. Ifølge Eurostat udgør udenlandske medarbejdere nu 14 procent af arbejdsstyrken i København, og inden for hotel- og restaurationsbranchen kommer 45 procent af de ansatte fra udlandet.
Denne udvikling skyldes dels en stigende efterspørgsel efter arbejdskraft, da mange danskere ikke søger job i servicebranchen. Ifølge Pia E. Voss, administrerende direktør i Horesta, er den udenlandske arbejdskraft uundværlig for at holde forretninger åbne i branchen.

Læs hele historien på Berlingske.dk

HORESTA satte fokus på arbejdsmiljø på TV2 News

En ny rapport fra Arbejderbevægelsens Erhvervsråd viser udfordringer med både fysisk og psykisk arbejdsmiljø. Søndag aften satte arbejdsmiljøchef i HORESTA, Vivi Nedergaard Lambert, fokus på det aktuelle billede i hotel- og restaurationsbranchen.

Log ind