Få indblik i, hvad der rører sig i hotel-, restaurant- og turismebranchen med dagens presseklip.
Manglen på kvalificeret arbejdskraft er en alvorlig hæmsko for hotel- og restauranterhvervet.
Ifølge en rekrutteringssurvey fra Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering (STAR) ender 35 pct. af rekrutteringsforsøgene efter kokke forgæves, mens 24 pct. af forsøgene på at finde tjenere ikke lykkes.
I Region Sjælland er situationen mest kritisk med 60 pct. forgæves kokkerekrutteringer. Branchen er blandt de hårdest ramte, og på landsplan oplyser 48 pct. af virksomhederne, at rekrutteringsproblemer begrænser produktionen. 11 pct. af rekrutteringerne mislykkes helt, mens 28 pct. af stillingerne besættes med medarbejdere uden de ønskede kvalifikationer.
HORESTAs konstituerede adm. direktør, Jeppe Møller-Herskind, advarer om, at manglen på medarbejdere koster vækst, arbejdspladser og skatteindtægter. Han peger på behovet for justering af reglerne for internationale medarbejdere for at fastholde branchens udvikling og Danmarks internationale position.
Læs hele historien på Turistmonitor
SENESTE NYHEDSBREV
BRANCHENYHEDER
PRESSEKLIP
-
Flammen sætter rekord med millionoverskud og vækstplaner
25-04-2025
-
Stærk vækst i amerikanske turister til Danmark
25-04-2025
-
Mangel på arbejdskraft bremser vækst i turismen
25-04-2025
-
Tysk momsnedsættelse bekymrer dansk turistbranche
25-04-2025
-
København får international bæredygtighedscertificering
25-04-2025
-
Falsled Kro løfter resultatet til millionniveau
25-04-2025
-
Nye ejere skal føre Molskroen videre i samme ånd
25-04-2025
-
Alle museer i Odense har nu Green Attraction-certificering
25-04-2025