Få indblik i, hvad der rører sig i hotel-, restaurant- og turismebranchen med dagens presseklip.

Bankernes tilbageholdenhed med at låne til restauranter er en barriere for vækst i branchen, mener HORESTAs politiske chef, Maria Olafsson.

Hun kalder det en fejlopfattelse, at restauranter er en højrisikoinvestering, da turismeerhvervet har vist sig både robust og udviklingsorienteret.

Konstitueret direktør i HORESTA, Jeppe Møller-Herskind, kritiserede tidligere bankernes forældede syn på branchen og fremhævede, at den i dag er langt mere professionelt drevet.

HORESTA opfordrer nu politikerne til at sikre bedre rammevilkår for iværksættere. Samtidig oplever branchen øget konsolidering, hvor store kæder vokser, mens færre nye aktører får fodfæste.

Læs hele historien på FødevareWatch (kræver login)

Kvinder løb med guldet i Årets Kok og Årets Tjener 2025

For første gang i 14 år var der guld til kvinder i begge konkurrencer, da finalerne i Årets Kok og Årets Tjener blev afviklet i København. Sophia Rosa Antorini fra Restaurant Domæne i Herning blev Årets Kok og Kristine Slott Olsen fra Restaurant Calma i København Årets Tjener

Nyt pakkerejsedirektiv fra EU vil ramme hotelbranchen

EU’s forslag til et nyt pakkerejsedirektiv kan få alvorlige økonomiske konsekvenser for hoteller og rejsebranchen. Særligt nye regler for forudbetalinger kan skabe likviditetsudfordringer og true investeringer i branchen, advarer HORESTA.

Log ind