Få indblik i, hvad der rører sig i hotel-, restaurant- og turismebranchen med dagens presseklip.
Uber Eats træder ind på det danske marked i 2026, og det vækker positive reaktioner hos HORESTA, der længe har efterlyst mere konkurrence.
Ifølge adm. direktør Jeppe Møller-Herskind er der i dag "meget lidt konkurrence", og særligt Wolt vurderes som markedsdominerende.
HORESTA håber, at Uber Eats vil presse de høje omkostninger, som restauranterne oplever ved brug af leveringstjenester. Branchen har længe kritiseret forretningsmodellerne for at være urimelige, særligt for mindre aktører med takeaway.
Jeppe Møller-Herskind understreger, at madudbringning er præget af snævre marginer, men at Ubers størrelse og teknologi kan blive en styrke i Danmark. Samtidig kritiserer HORESTA, at restauranter i dag ofte er bundet af prisklausuler, som f.eks. den Wolt bruger – en klausul der tidligere er kendt ulovlig i Finland.
HORESTA følger også sagen hos de danske konkurrencemyndigheder tæt og håber, at Uber Eats vil tilbyde mere fleksible og fair vilkår.
SENESTE NYHEDSBREV
BRANCHENYHEDER
PRESSEKLIP
-
Unge hotel- og restauranttalenter hædret på HORESTA Årsdag 2025
31-10-2025
-
Fremtiden i fokus på rekordstor årsdag hos HORESTA
31-10-2025
-
Rasmus Munk fra Alchemist vinder The Best Chef Awards for andet år i træk
31-10-2025
-
Regeringen vil investere i turisme og stramme grebet om Airbnb
31-10-2025
-
Nu åbner Rox Resort i Køge
31-10-2025
-
Danhostel finder ny direktør med kædeerfaring
31-10-2025
-
Fire arkitektteams i kapløb om nyt verdensarvscenter i Roskilde
31-10-2025
-
Støj fra restaurantgæster skaber splid i Indre By
31-10-2025