Få indblik i, hvad der rører sig i hotel-, restaurant- og turismebranchen med dagens presseklip.
Regeringen har i finanslovsforslaget for 2026 afsat 5,7 mio. kr. årligt til det kommende klimamærke.
Meldingen overrasker flere centrale aktører og giver fornyet håb om mærkets realisering. Alligevel vurderes det, at mærket næppe bliver klar til planlagt lancering i anden halvdel af 2026.
Flere centrale aktører – herunder Coop og Plantebranchen – peger på, at projektet er forsinket, og at der endnu ikke er styr på hverken produktkategorier eller grænseværdier.
Ifølge Fødevarestyrelsen skal mærket i første omgang dække 163 produkter, men Coop mener, det kræver en ekstrabevilling nu, hvis mærket skal dække en væsentlig del af dagligvaresalget. Kritikken går også på, at processen har været for producentstyret og ikke tilstrækkeligt fokuseret på forbrugeroplysning.
Fødevareminister Jacob Jensen har endnu ikke meldt konkret ud om mærkets struktur. De politiske forhandlinger om blandt andet niveauinddeling og grænseværdier ventes til efteråret.
SENESTE NYHEDSBREV
BRANCHENYHEDER
PRESSEKLIP
-
Unge hotel- og restauranttalenter hædret på HORESTA Årsdag 2025
31-10-2025
-
Fremtiden i fokus på rekordstor årsdag hos HORESTA
31-10-2025
-
Rasmus Munk fra Alchemist vinder The Best Chef Awards for andet år i træk
31-10-2025
-
Regeringen vil investere i turisme og stramme grebet om Airbnb
31-10-2025
-
Nu åbner Rox Resort i Køge
31-10-2025
-
Danhostel finder ny direktør med kædeerfaring
31-10-2025
-
Fire arkitektteams i kapløb om nyt verdensarvscenter i Roskilde
31-10-2025
-
Støj fra restaurantgæster skaber splid i Indre By
31-10-2025