Få indblik i, hvad der rører sig i hotel-, restaurant- og turismebranchen med dagens presseklip.
Regeringen har sat gang i et omfattende forarbejde, der skal gøre det muligt at indføre differentieret moms på fødevarer. Den nuværende generelle sats på 25 pct. kræver nye systemer, og derfor forventes processen at tage omkring to år.
Der er endnu ikke besluttet, hvilke fødevarer en lavere sats skal omfatte. Inspirationen kommer blandt andet fra Sverige, som midlertidigt har halveret fødevaremomsen.
Skatteminister Rasmus Stoklund (S) har tidligere understreget, at han ikke har ideologisk modstand mod en ændring.
Regeringen peger dog på, at en dansk model vil medføre betydelige omkostninger og kræve omfattende tekniske forberedelser, før en egentlig ordning kan gennemføres.
SENESTE NYHEDSBREV
BRANCHENYHEDER
-
Du kan nå det endnu: Mål trivslen inden årets udgang
03-10-2025
-
Få gavn af sundhedsordningen
03-10-2025
PRESSEKLIP
-
Korttidsudlejning vokser markant – HORESTA kræver politisk handling
03-10-2025
-
Rasmus Munk igen kåret som verdens bedste kok
03-10-2025
-
Jeppe Møller-Herskind skal styrke fortællingen om branchen
03-10-2025
-
Fahd Ibrahim vender tilbage som køkkenchef på Molskroen
03-10-2025
-
Nordborg Resort på Als overgår alle forventninger
03-10-2025
-
Uber Eats klar til dansk indtog med store ambitioner
03-10-2025
-
Hilton runder 9.000 hoteller globalt
03-10-2025