Hvilke planter må restauranter gøre brug af? Fødevarestyrelsen har lavet en liste af 13 godkendte planter, men HORESTA kalder listen for snæver.
Fødevarestyrelsen har frasorteret de øvrige planter, da de er såkaldt novel food (ikke spist i EU før 1997), eller fordi de vurderes som farlige.
HORESTA ser anderledes på sagen.
”Mange restauranter benytter øvrige planter til pynt og krydderi frem for en egentlig ingrediens, og det bør indgå i vurderingen af eventuelle risici. Desuden vurderer eksperter i vilde planter, at mange af planterne ikke er novel food, og langt flere planter bør være på den del af listen, som omhandler spiselige planter,” mener HORESTAs fødevarechef Tine Skriver.
HORESTA ønsker, at der afsættes yderligere midler til en risikovurdering af flere planter i et partnerskab med planteeksperter, myndighed og branchens gastronomer. Projektet skal også inddrage brugen af vilde, spiselige planter i andre europæiske lande.

SENESTE NYHEDSBREV
BRANCHENYHEDER
PRESSEKLIP
-
Nyborg Strand fordobler overskud og investerer massivt
08-05-2025
-
Brøndums Hotel i Skagen bliver premiumhotel
08-05-2025
-
Joe & The Juice er tilbage i plus
08-05-2025
-
Hotel Koldingfjord hædret som landets bedste venue for femte gang
08-05-2025
-
Greenpeace ændrer kampagne efter pres fra VisitDenmark
08-05-2025
-
Comwell sætter ny rekord og styrker resultatet i 2024
08-05-2025
-
Brancheprofil skal løfte Charlottehaven til næste niveau
08-05-2025
-
Portræt af en pioner: Peter Brinks forvandler hoteller og menneskeliv
08-05-2025