Fødevarestyrelsen har revideret hygiejnereglerne for fødevarevirksomheder, herunder restauranter, på flere områder.
Reglerne om fødevarehygiejne fremgår af en række EU-forordninger, herunder særligt hygiejneforordningen og hygiejneforordningen for animalske fødevarer. Fødevarestyrelsens hygiejnevejledning beskriver hygiejnereglerne, og hvordan kravene overholdes.
Du finder den reviderede hygiejnevejledning her.
Har du spørgsmål til ændringerne og hygiejnereglerne, samt fødevarekontrollens regulering på området, er du velkommen til at kontakte HORESTAs fødevarechef Tine Skriver på tsk@horesta.dk
Ved opdateringen er der bl.a. blevet redigeret i følgende afsnit:
Ny hygiejnevejledning fra Fødevarestyrelsen
4.2. Vigtige overvejelser vedrørende indretning
6. Toiletforhold i fødevarevirksomheder
10.10. Vand i fødevarevirksomheder
12.6. Arbejdsdyr m.m.
15.3. Indretning og drift af mobile virksomheder
19.1. Rengøring og desinfektion
22.4. Besked om sygdom
26.3. Brud på kølekæden
26.5. Mærkning med opbevaringstemperatur
26.6. Fastsættelse af holdbarhed
26.7. Nedkøling
27.1. Varmebehandling og genopvarmning
28.8. Skiltning/mærkning til at vejlede kunder
35.2. Lister over virksomheder med autorisationsnummer og visse andre virksomheder
39.1. Krav om fødevarekædeoplysninger
90. Direkte levering af animalske fødevarer fra primærproducenter til lokale detailvirksomheder
SENESTE NYHEDSBREV
BRANCHENYHEDER
PRESSEKLIP
-
Unge hotel- og restauranttalenter hædret på HORESTA Årsdag 2025
31-10-2025
-
Fremtiden i fokus på rekordstor årsdag hos HORESTA
31-10-2025
-
Rasmus Munk fra Alchemist vinder The Best Chef Awards for andet år i træk
31-10-2025
-
Regeringen vil investere i turisme og stramme grebet om Airbnb
31-10-2025
-
Nu åbner Rox Resort i Køge
31-10-2025
-
Danhostel finder ny direktør med kædeerfaring
31-10-2025
-
Fire arkitektteams i kapløb om nyt verdensarvscenter i Roskilde
31-10-2025
-
Støj fra restaurantgæster skaber splid i Indre By
31-10-2025