Få indblik i, hvad der rører sig i hotel-, restaurant- og turismebranchen med dagens presseklip.

Ved semifinalerne til Årets Kok og Årets Tjener 2026 dystede nogle af landets dygtigste fagfolk i både gastronomiske og servicefaglige discipliner.

Arrangementet fandt sted på Kold College i Odense, hvor deltagerne blev udfordret i alt fra råvarekendskab og teknisk snilde til menu- og vinkundskab.

Kokkene skulle servere en hovedret med kulmule, blåmuslinger og rejer som hovedemner samt præsentere en kreativ buffet. Tjenerne blev bedømt på bl.a. flambering, mixologi og spiritusidentifikation.

Pia Svane, chef for kompetencer, bæredygtighed og certificering i HORESTA, fremhæver efter semifinalen især det høje niveau.

Finalen i Årets Kok og Årets Tjener 2026 finder sted den 22. marts i Messecenter Herning, og vinderne modtager hver 40.000 kr. samt titlen som årets bedste i deres fag.

Læs hele historien på FødevareFokus

Hør også radioindslag om konkurrencen på DR P4 Bornholm

Læs også mere hos JydskeVestkysten

Læs også mere hos Nordsøposten

Læs også mere hos Vejle Amts Folkeblad

Stjernekokke skal sætte turbo på dansk madturisme

Et nyt rådgivende udvalg med gastronomiske topprofiler som Rasmus Munk og Kenneth Toft-Hansen skal sikre, at dansk gastronomi i højere grad omsættes til turismevækst. Regeringen bakker op med 40,5 mio. kr.

Log ind